Η Παναγία Κρήνα σε ταινία εικονικής πραγματικότητας (βίντεο)

Ακόμα μία ταινία εικονικής πραγματικότητας (VR 360 – 4Κ) για το μνημείο της Παναγίας Κρήνας στους Βαβύλους, παρουσιάζει η εφορεία αρχαιοτήτων Χίου. Αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας τετραλογίας, αφιερωμένης στην βυζαντινή ταυτότητα της Χίου και στην σειρά των οκταγωνικών της ναών, στους οποίους η εφορεία έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια εκτεταμένα έργα αποκατάστασης και συντήρησης.

Η ταινία έχει διάρκεια 10:14 λεπτά και είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα της εφορείας, καθώς και από το κανάλι της στο YouTube

https://efachi.gr/panagia-krina-chioy-vr360-4k-video-eikonikis-pragmatikotitas/

Με την αξιοποίηση των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων, το κοινό μπορεί να προσεγγίσει με έναν καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο το σημαντικό μνημείο της Παναγίας Κρήνας. Η στατική και μονοδιάστατη αφήγηση μετατρέπεται σε ζωντανή εμπειρία, την οποία ο θεατής βιώνει σαν να βρίσκεται μέσα στο μνημείο με δυνατότητα να κινείται ελεύθερα σε 360 μοίρες, όπως και στον πραγματικό κόσμο.

Η ταινία προορίζεται για όλους, αλλά κυρίως προσφέρεται για όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν το μνημείο από κοντά είτε γιατί ζουν μακριά από το νησί, είτε γιατί τους εμποδίζουν άλλοι λόγοι. Μπορεί να τη παρακολουθήσει   κανείς από το κινητό τηλέφωνό του, το τάμπλετ, τον φορητό ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή του. Η εμπειρία αναβαθμίζεται σημαντικά από τη χρήση των χάρτινων ή των ειδικών συσκευών VR 360 που κυκλοφορούν στην αγορά.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια