Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει σχέδιο νοθείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές (βίντεο)

Σχέδιο νοθείας με βασικό στόχο να μην συμμετάσχει η Πανσπουδαστική Κ.Σ. στις αυριανές – Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 – φοιτητικές εκλογές των συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της παράταξης κ. Φίλιππος Ρεζής (στο βίντεο που ακολουθεί), ενώ  στο ίδιο πνεύμα κινείται και η σχετική ανακοίνωση (βλέπε κατωτέρω).

 

Οι υποψήφιοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους συλλόγους του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο καταγγέλλουμε το σχέδιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για νοθεία των εκλογών.

Τις τελευταίες μέρες οι εκλεγμένοι με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταπατούν τις δημοκρατικές διαδικασίες των Φ.Σ. Κρυμμένοι από τους φοιτητές “οργανώνουν” Δ.Σ. και εκλογοαπολογιστικές Γ.Σ. χωρίς να ενημερώσουν ούτε τους εκλεγμένους των άλλων παρατάξεων, ούτε τους φοιτητές-τριες για την μέρα, την ώρα και το μέρος. Καλούμε τις  φοιτήτριες και τους φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Στις 22 Μάη να δώσουν την απάντησή τους, για Φ.Σ. ζωντανούς, στήριγμα των φοιτητών και όχι παραμάγαζα εκφυλισμού, εκλέγοντας την Πανσπουδαστική Κ.Σ. πρώτη δύναμη!

Μαζί μάθαμε να παλεύουμε! Μαζί ξέρουμε να νικάμε!

Καταγγελία και από την τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια νοθείας των φοιτητικών εκλογών με την παρεμπόδιση της συμμετοχής των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής στις σχολές της Χίου από την παράταξη της Κυβέρνησης της Ν.Δ., ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Για να το πετύχουν απειλούν και βρίζουν τα μέλη της ΚΝΕ και υποψηφίους της Πανσπουδαστικής. Σε μια σειρά σχολές στη Χίο παραβιάζουν το καταστατικό, δεν διεξάγουν εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις, παραβιάζουν τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων και απαγορεύουν την κατάθεση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής.

Χαρακτηριστική είναι η χυδαία επίθεση και απειλές από στέλεχος της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ κατά στελέχους του ΚΚΕ, στην συμβασιούχο εργαζόμενη στο πανεπιστήμιο και μωρομάνα, Νικολέττα Γωνιάδη. Χρησιμοποίησαν απαράδεκτους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς για την ίδια, ενώ έπιασαν στο στόμα τους ακόμα και το παιδί της!

Η προσπάθεια παρεμπόδισης της συμμετοχής της Πανσπουδαστικής στις εκλογές, το όργιο νοθείας που ετοιμάζουν στη Χίο δεν θα περάσει. Καλούμε τους φοιτητές να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια τους τη ζωή και να δώσουν απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής.