Η παράταξη Κάρμαντζη θα πληρώσει για την μετακίνηση Ξενάκη στο «τραμπικό σεμινάριο»

Ανέκρουσεν πρύμναν ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και αναγκάσθηκε να βάλει το χέρι στο ταμείο της παράταξής του για να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη για την συμμετοχή του σε εκδήλωση των ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ για το μεταναστευτικό.

Η προσπάθεια να καλύψει ο δήμος Χίου τα σχετικά έξοδα συνάντησε τις αντιδράσεις των άλλων δημοτικών παρατάξεων και μάλιστα σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν η Λαϊκή Συσπείρωση και η Χιακή Συμπολιτεία.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Χίου επιχειρεί να δικαιολογήσει την χρησιμότητα της εκδήλωσης, υπό τον τίτλο «Παράνομη μετανάστευση – Απειλή στις εθνικές κυριαρχίες», κάνει λόγο για «αριστερές εκρήξεις και όχι μόνο», ισχυρίζεται ότι η αντίδραση των άλλων παρατάξεων αφορούσε το ποσό των 200 ευρώ των εξόδων και δείχνει, τέλος, ότι ο κ. Κάρμαντζης ουδέν έχει αντιληφθεί για τον λόγο της άρνησής τους. Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όταν η υποκρισία, ο φαρισαϊσμός, η δημαγωγία και ο λαϊκισμός χτυπούν κόκκινο τότε έχουμε αριστερές εκρήξεις και όχι μόνο. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ακόμη μία φορά, από την αντίδραση δημοτικών παρατάξεων αναφορικά με τη συμμετοχή του δήμου μας σε διεθνή ημερίδα με θέμα την παράνομη μετανάστευση και τις συνέπειές της. Απώτερος στόχος της συμμετοχής είναι η ανταλλαγή απόψεων και η απόκτηση γνώσης από ειδικούς και έμπειρους γύρω από αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που έχει ανατρέψει την κανονικότητα της ζωής στα νησιά μας.

Σε αυτό το πλαίσιο υπάγεται η μετακίνηση του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Ξενάκη που είχε την έννοια της επίσημης συμμετοχής του δήμου μας σε μία συζήτηση με επίκεντρο το ακανθώδες θέμα που ταλανίζει πραγματικά τα ακριτικά μας νησιά. Δυστυχώς, εξ όλων των ανωτέρω, το μόνο στοιχείο που απομονώθηκε με απίστευτο λαϊκισμό, ήταν η κάλυψη του ποσού των 200 ευρώ για τα έξοδα της μετακίνησης του αντιδημάρχου, το οποίο τελικά θα καλυφθεί από την παράταξη του δημάρχου χωρίς να αποτελέσει δαπάνη του δήμου.

Ως εκ τούτου οι άναρθρες κραυγές που ακούστηκαν συνεχίζουν να αποδεικνύουν τα στερεοτυπικά πιστεύω και τις αντιλήψεις των φορέων τους, τους οποίους και παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας.

Τους καλούμε να καταλάβουν επιτέλους, ότι το χρέος μας είναι η προάσπιση του τόπου και των ανθρώπων μας, ένα καθήκον υψηλό που θα πράξουμε απαρέγκλιτα με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί αυτήν την εντολή μας έδωσαν οι πολίτες απλόχερα και εμείς θα τιμήσουμε ακέραια».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια