Η παρουσία μας στις διασώσεις απάντηση στις αιτιάσεις για φύλαξη των συνόρων

Την δική της απάντηση στις αιτιάσεις που κατά καιρούς ακούστηκαν, αλλά και στην θεματική συνεδρίαση της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου 2018, για το προσφυγικό εξεφράσθησαν μεμονωμένα, έδωσε στην τοποθέτησή της η λιμενάρχης Χίου κα Ειρήνη Αργύρη.

Η παρουσία μας στις διασώσεις όπως το ορίζει η πατρίδα μας το αποδεικνύει, είπε χαρακτηριστικά. Βασικό καθήκον των στελεχών του λιμεναρχείου Χίου, πρόσθεσε, και έργο τους είναι να σταθούν και να βοηθήσουν την ανθρώπινη ζωή. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Αναφερόμενη στο θέμα της δράσης των μη κυβερνητικών οργανώσεων ξεκαθάρισε ότι μόνον μία δραστηριοποιείται στους χώρους ευθύνης του λιμεναρχείου Χίου, η οποία και έχει άδεια από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ τα μέλη της έχουν περάσει από τον προβλεπόμενο αστυνομικό έλεγχο, φέρουν ειδικό καρτελάκι στο πέτο με την σφραγίδα του λιμεναρχείου. Κανένας δε, πρόσθεσε, δεν παρίσταται σε διαδικασία περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών, αν προηγουμένως δεν έχουν αφιχθεί στο σημείο δράσης οι λιμενικοί.

Αναφέρθηκε, τέλος, στους κοινούς ελέγχους λιμενικού και αστυνομίας από την στεριά σε απομακρυσμένες κυρίως ακτές, δραστηριότητα που έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, μηδενίζοντας τις.αποβιβάσεις σε απομακρυσμένες ακτές του νησιού.

Η δραστηριότητα της αστυνομίας

Έχει εκπονηθεί και θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή πλέγμα αστυνόμευσης σε περιοχές της Χίου και του Χαλκειούς ειδικότερα, έκανε γνωστό ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς.

Παρουσίασε στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από τις 145 συλλήψεις οι 109 αφορούν αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 77 από την ΒΙΑΛ, Χαρακτήρισε, πάντως, την ποινική βαρύτητα των πράξεών τους χαμηλού ή μεσαίου μεγέθους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια