Η πετροπέρδικα έφερε το βραβείο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

Με το παραδοσιακό τραγούδι «ξύπνησε πετροπέρδικα» το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου διακρίθηκε στον διαγωνισμό του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας.

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα διοργάνωσε πανελλήνιο διαγωνισμό, για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με θέμα “Διάδοση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

Στον διαγωνισμό συμμετείχε η ομάδα μαθητών της Ε’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου που παρακολουθεί τη γαλλική γλώσσα, δημιουργώντας ένα βίντεο, υπό την ευθύνη και καθοδήγηση  της αναπληρώτριας καθηγήτριας των γαλλικών του σχολείου, κ. Αθηνάς Καρούλια. Το θέμα που επέλεξαν  ήταν ένα να χιώτικο γαμήλιο τραγούδι, συγκεκριμένα τραγούδι από τα Αυγώνυμα, το  ” Ξύπνησε Πετροπέρδικα” σε καταγραφή του Hubert Pernot. 

Τα παιδιά έκαναν την παρουσίαση στα γαλλικά, κατά τη διάρκεια της οποίας εξηγούσαν  ότι παρουσιάζουν το έθιμο του παραδοσιακού γάμου καθώς και τους στίχους του τραγουδιού. Μετά ακολούθησε η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου και το τραγούδι ” Ξύπνησε Πετροπέρδικα”  με το οποίο χόρεψαν τον νυφιάτικο.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ο  Φάρος,  Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου, διέθεσε την αίθουσα «Συλλογή Μαρίτσας Περρή» καθώς  και το βεστιάριό του, όπου, με τη βοήθεια των κυριών Χρυσάνθης Ροδάκη και Γεωργίας Χούλη,  οι μαθητές ντύθηκαν με παραδοσιακές στολές. Επίσης, ο δάσκαλος  μουσικής του Φάρου, κ.  Πέτρος Καρβούνης,   δάνεισε στα παιδιά το σαντούρι του.

Και χθες, πρώτη μέρα μετά τις πασχαλινές διακοπές, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, με το Prix Special να πηγαίνει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια