Η πολυβραβευμένη ταινία «Παράσιτα», την Παρασκευή στο Ομήρειο

Την βραβευμένη και πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς «Παράσιτα», σε σενάριο – σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν Χο θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου στο Ομήρειο, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020  και ώρα 20:30.

Σινεφίλ / Νότια Κορέα/ 2019/ 132’.

Πρωταγωνιστούν: Σονγκ Κανγκ Χο, Λι Σουν Κιουν.

Η πάμπτωχη τετραμελής οικογένεια Κιμ ζει σε ένα άθλιο, μικρό υπόγειο της Σεούλ και παλεύει να επιβιώσει με περιστασιακές δουλειές και μικροαπάτες, μέχρι που ο μικρός γιος προσλαμβάνεται να διδάξει αγγλικά στην κόρη της πλούσιας οικογένειας Παρκ. Οι Κιμ βρίσκουν την ευκαιρία να προσληφθούν σιγά σιγά όλοι τους στην έπαυλη των Παρκ με κάθε τρόπο. Ωστόσο, τα γεγονότα εξελίσσονται γοργά αποκαλύπτοντας ανατρεπτικά μυστικά.

Η ταινία που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η κορυφαία της χρονιάς, αναμειγνύει το μαύρο χιούμορ με την πολιτική σάτιρα, το θρίλερ και την κοινωνική αλληγορία. Ο Μπονγκ Τζουν Χο βρίσκει τον τρόπο να αναδείξει τις ταξικές αντιθέσεις με κινηματογραφική ευρηματικότητα και πρωτοτυπία. Οι χαρακτήρες, που εύκολα θα μπορούσαν να κατρακυλήσουν στην καρικατούρα, κατορθώνουν να αποκτήσουν βάθος, οντότητα και διακριτά χαρακτηριστικά. Μια βαθειά πολιτική ταινία που προκαλεί στο θεατή συγκίνηση, πικρία, τρόμο, έκπληξη και αγωνία σαν ένα απολαυστικό παζλ.

Διακρίσεις: Χρυσός φοίνικας φεστιβάλ Κανών 2019, 4 Όσκαρ 2020 (σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας, ξενόγλωσσης ταινίας κ.λπ.), χρυσή σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας 2020.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια