Η σωτηρία ήρθε από την θάλασσα (βίντεο)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου 2019, η άσκηση την οποία συντόνιζε το λιμεναρχείο Χίου, στην παραλία της Αγίας Φωτεινής με τον τίτλο “Τα ξύλινα τείχη 2019”.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Άγιο Μηνά και οι λουόμενοι στην παραλία της Αγίας Φωτεινής, όπου λόγω των ανέμων κατευθύνθηκε η πυρκαγιά, έπρεπε να απεγκλωβιστούν από την παραλία. Σε ετοιμότητα η δύναμη του Λιμενικού απεγκλώβισε τους λουόμενους μέσω θαλάσσης, από το λιμανάκι του Άγιου Γιάννη, ενώ την ίδια ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβαινε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η αστυνομία ρύθμιζε την κυκλοφορία, ενώ Ερυθρός Σταυρός και εθελοντές συνέδραμαν την προσπάθεια. Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν δέκα διαφορετικοί φορείς.

Το σενάριο και οι συνθήκες θύμιζαν την τραγωδία στο Μάτι της Αττικής και είναι γεγονός ότι σε περίπτωση ανάλογου συμβάντος στην συγκεκριμένη περιοχή θα υπάρχει σημαντική δυσκολία στην πρόσβαση για τα πυροσβεστικά, όπως επίσης και για την διαφυγή των λουόμενων.

Με δηλώσεις της η λιμενάρχης Χίου κα Ειρήνη Αργύρη, δήλωσε ικανοποιημένη από την έκβαση της άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό χρόνο και συνθήκες.

Πρόβλημα με την πρόσβαση στην παραλία από τους αγροτικούς δρόμους είχε η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου και ο διοικητής της κ. Γιάννης Βουράκης ζήτησε την ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Ο ίδιος ευχαρίστησε όλες τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης που πήραν μέρος στην άσκηση και δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του διοικητή της τροχαίας Χίου κ. Παντελή Καλανδρόπουλου, ο οποίος σημείωσε η αστυνομική διεύθυνση είχε την ευθύνη για την ομαλή διέλευση των οχημάτων κι αυτό επιτεύχθηκε.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια