Η Συμμαχία Αξιών απαντά στον δήμαρχο για το 2014, το Μερσινίδι και το σήμερα

Για διαστρέβλωση των θέσεων του κ. Κώστα Τριαντάφυλλου κατηγορεί τον δήμαρχο Χίου και την Σύμπραξη Δημιουργίας η δημοτική παράταξη Συμμαχία Αξιών, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή το 2014 ο επικεφαλής της και η οποία αφορούσε την δομή προσφύγων εκείνη την περίοδο.

Στην ανακοίνωσή της η Συμμαχία Αξιών καθιστά σαφές ότι και τότε και τώρα η συζήτηση αφορούσε μια μικρή δομή για υποδοχή και ταυτοποίηση, κάτι που και η ίδια η παράταξη του δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη ψήφισε πέντε φορές στο δημοτικό συμβούλιο.

Ερωτά δε τον δήμαρχο τι μεσολάβησε μέσα σε λίγους μήνες, όταν στην ΒΙΑΛ υπήρχαν 7.000 άνθρωποι και η δομή των 500 ατόμων για υποδοχή και ταυτοποίηση ήταν επαρκής, ο ίδιος άλλαξε την θέση του και προτείνει σήμερα νέα δομή μεγάλης χωρητικότητας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Συμμαχίας Αξιών έχει ως εξής:

Δεν χρειαζόταν πάνω στον εμφανή πανικό του, να ανατρέξει ο δήμαρχος στην ερώτηση του 2014. Το ίδιο, ακριβώς, ψήφισε, όχι μόνο ο Κώστας Τριαντάφυλλος αλλά και η παράταξη του ίδιου του δημάρχου, πέντε φορές στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Χίου, επιδιώκει την σύγχυση, αναφερόμενος στην ερώτηση του Κώστα Τριαντάφυλλου για το κλείσιμο του κέντρου προσωρινής κράτησης στο Μυρσινίδι, συνολικής χωρητικότητας 130 ατόμων και την δημιουργία ενός νέου κλειστού (σύμφωνα με τον τότε νόμο) χώρου αποκλειστικά για υποδοχή και ταυτοποίηση και μάλιστα μικρότερης χωρητικότητας από αυτήν που προτείνει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθεί πιστά τον κ. Μηταράκη, ακόμη και στην διαστρέβλωση.

Για μας η μόνη βιώσιμη και ρεαλιστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού είναι αυτή ακριβώς η θέση που υπεύθυνα ειπώθηκε από τον Κώστα Τριαντάφυλλο το 2014: Μόνο υποδοχή και ταυτοποίηση στα νησιά και η υπόλοιπη διαδικασία να γίνεται στην ηπειρωτική χώρα, όπου υπάρχει επαρκής γεωγραφικός χώρος για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απρόβλεπτης κατάστασης. Άρα, τα ίδια έλεγε τότε, τα ίδια λέει και σήμερα, 7 ολόκληρα χρόνια μετά, σταθερός στις ίδιες ακριβώς θέσεις!

Το ερώτημα παραμένει: Τι μεσολάβησε και ο κ. Κάρμαντζης άλλαξε άποψη μέσα σε λίγους μήνες; Αν πέρυσι, με 7.000 διαμένοντες στη ΒΙΑΛ επαρκούσε κατά τον ίδιο η δομή υποδοχής και ταυτοποίησης των 500 ατόμων, σήμερα γιατί αυτή δεν επαρκεί;

Τέλος, μας κατηγορεί επειδή συνεργαζόμαστε με την παράταξη «Χίος Μπροστά». Του απαντάμε: Συνεργαζόμαστε με όλους: Με την Πρωτοβουλία για τη Χίο, τη Χίος Μπροστά, την ΛΑΣ, το Δίκτυο Πολιτών και τη Χιακή Συμπολιτεία. Γιατί εμείς αυτά που είπαμε προεκλογικά δεν τα ξεχάσαμε την Δευτέρα μετά τις εκλογές. Εκείνος από την επόμενη των εκλογών ενδιαφέρεται μόνο για την επανεκλογή του.

Εμείς υποσχεθήκαμε ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών θα συνεργαστούμε με όλους! Και το κάνουμε πράξη ! Εκείνος είναι που υπόσχεται θέσεις σε συμβούλους της αντιπολίτευσης με μόνο σκοπό την απόσπασή τους από την παράταξη από την οποία εκλέχτηκαν.

Και κάτι ακόμη: Εμείς είμαστε μαζί με αυτούς που οι σχέσεις μας δοκιμάστηκαν και σμιλεύτηκαν στο Αίπος των αγώνων, εκεί που εσείς κ. δήμαρχε ήσασταν απών.

Είμαστε με αυτούς που σήμερα στέκονται στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στις λογικές των υπερδομών, οι οποίες καθιστούν το νησί μας φυλακή ψυχών για πάντα. Εσείς είστε με αυτούς που έστειλαν τα ΜΑΤ στη Χίο.

Ο κόσμος της Χίου μας κρίνει όλους!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια