Η Συμπαράταξη Πολιτών στο πλευρό των κατοίκων της Λαγκάδας

Στο πλευρό των κατοίκων της Λαγκάδας Χίου και ενάντια στην χωροθέτηση ενός εργοστασίου καύσης βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας, στην είσοδο ενός γραφικού χωριού, τάσσεται – όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της – η Συμπαράταξη Πολιτών για το Βόρειο Αιγαίο, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Σπιλάνη.

«Η Λαγκάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως τον κόλπο και γενικά την υπέροχη φύση της, που ευνοεί άλλες βιώσιμες και εξίσου σημαντικές μορφές ανάπτυξης που δεν συμβαδίζουν με τέτοιου είδους δράσεις και το βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα φέρουν. Το θέμα της χωροθέτησης περιβαλλοντικά και οπτικά οχλουσών δραστηριοτήτων πρέπει να επιλυθεί με τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου σε κάθε νησί. Τα τοπία των νησιών μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε τέτοιες παρεμβάσεις. Η Συμπαράταξη Πολιτών  θεωρεί ότι τα νησιά μας οφείλουν να επενδύσουν στην ποιότητα και αυτή πρέπει να αντανακλάται σε όλα τα επίπεδα», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

«Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν είναι αποτέλεσμα ενός δημοκρατικού διαλόγου και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση αγνοήθηκε.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελεί σταθερή μας επιλογή αλλά  πρέπει να γίνεται με κανόνες και δεν μπορεί να υπονομεύει το συνολικό μας όραμα για τα νησιά», καταλήγει η Συμπαράταξη Πολιτών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια