Η θέση της Ανταρσία στο Αιγαίο για τον συμπαραστάτη του πολίτη στην περιφέρεια

Την αντίθεσή της στην εκλογή του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου για την θέση του συμπαραστάτη του πολίτη στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκφράζει με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της τονίζει τα ακόλουθα:

«Η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη – Χριστόφα, υιοθετώντας μια παράνομη και αντισυνταγματική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, προχώρησε στην εκλογή ενός δηλωμένου αντικομουνιστή στην θέση του “Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης”, ενός ανθρώπου που το βασικό προσόν επιλογής του είναι η συμμετοχή του στις τελευταίες εκλογές στον συνδυασμό του κ. Μουτζούρη.

Με αυτήν την επιλογή, είναι εμφανής η μεθόδευση διορισμού – σε έμμισθες μάλιστα θέσεις της περιφέρειας – πολιτικών φίλων του κ. περιφερειάρχη και είναι τα ίδια αυτά άτομα που επιδιώκουν την συγκέντρωση εξουσιών και τον περιορισμό της σφαίρας επιρροής και δράσης των κρατικών θεσμών και υπηρεσιών. Ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανταρσία στο Αιγαίο Νίκος Μανάβης- κατάγγειλε την κατάφωρα παράνομη και αντισυνταγματική διαδικασία και κάλεσε τους περιφερειακούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων να μην νομιμοποιήσουν την διαδικασία αυτήν με την ψήφο τους.

Για την παράταξή μας είναι μείζονος πολιτικής σημασίας σφάλμα η υιοθέτηση της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών που ακύρωσε το δικαίωμα ψήφου των μη εμβολιασμένων μελών του περιφερειακού συμβουλίου στην δια ζώσης ψηφοφορία για την εκλογή του “Συμπαραστάτη”. Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει τα δικαιώματα των ανεμβολίαστων πολιτών.

Η επιλογή της περιφερειακής αρχής να συμπορεύεται με τις διάφορες ομάδες και τους παράγοντες της ακροδεξιάς προδίδει το πολιτικό της στίγμα.

Έκθετοι είναι προοδευτικοί και δημοκράτες περιφερειακοί σύμβουλοι της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη – Χριστόφα που υπερψήφισαν έναν αντικομουνιστή, πώς αλήθεια δικαιολογούν την στάση τους αυτή στον δημοκρατικό λαό των νησιών του Βορείου Αιγαίου;

Εξίσου κεφαλαιώδες πολιτικό ζήτημα είναι ότι η πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και παρότι είχε την δυνατότητα να μπλοκάρει την εκλογή του συγκεκριμένου αντικομουνιστή δεν το έπραξε. Διότι η πλειοψηφία των 3/5 επί των παρόντων που απαιτούνταν για την εκλογή επιτεύχθηκε χάρη στην απουσία επτά περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά έχει σταθερή και ξεκάθαρη στάση: Αντιπαλεύει την ακροδεξιά σε όλες τις εκφάνσεις της και σε όλα τα μέτωπα. Από το προσφυγικό έως την εκλογή του “Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης”, τα μπρος – πίσω και οι παλινωδίες ορισμένων παρατάξεων το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση στο λαό των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Ο αγώνας για την πολιτική απομόνωση της ακροδεξιάς και της φασιστικής απειλής οφείλει να είναι θεμελιώδες στοιχείο κάθε δημοκρατικής, προοδευτικής και αριστερής πολιτικής δύναμης και όχι μόνον ευκαιριακή σημαία εντυπωσιασμού».