Η υποστελέχωση του νοσοκομείου μας αφορά όλους

“Το νοσοκομείο μας αφορά όλους” αυτό θα μπορούσε να είναι το μήνυμα της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομενων στο Σκυλίτσειο με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων της Χίου το πρωί της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2019.

Οι προσλήψεις προσωπικού, η στελέχωση των κλινικών με γιατρούς η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ήταν ανάμεσα στα ζητούμενα όλων με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να επισημαίνουν ότι οι συνθήκες εργασίας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και από πλευράς αποδοχών, και από πλευράς ωρών εργασίας αλλά και συνθηκών αφού με ελάχιστο προσωπικό καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου. Ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ κ. Γιάννης Λαμπαδοχυτός , αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις συνθήκες εργασίας του προσωπικού καθώς και στην αναγνώριση της βαριάς και ανθυγιεινής φύσης του επαγγέλματος.

Το παρών έδωσε και η ΑΔΕΔΥ με τον κ. Μάρκο Σκούφαλο να δηλώνει συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, καθώς και το σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ. Ο κ. Γιώργος Πατεριμός από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με αυτισμό υποστήριξε πως η βελτίωση των συνθηκών στο νοσοκομείο αφορά όλους και ζήτησε την πλήρωση της θέσης του παιδοψυχίατρου και παιδοοδοντίατρου.

Από την πλευρά της η κ. Τούλα Βογιατζή από τον σύλλογο καρκινοπαθών ζήτησε τη στελέχωση του νοσοκομείου με γιατρό ογκολόγο, καθώς και την πλήρη λειτουργεία μονάδας χημειοθεραπείας για να την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών που σήμερα αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Αθήνα για τη θεραπεία τους.

Μαζικότερη συμμετοχή όλου του κόσμου ήθελε η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ κ. Σοφία Μιχάλα, τονίζοντας πως το νοσοκομείο και ο τρόπος που αυτό λειτουργεί δεν είναι θέμα των γιατρών και των νοσηλευτών μόνο αλλά αφορά όλο το νησί και για αυτό θα πρέπει όλοι οι πολίτες να διεκδικούν την πλήρη στελέχωση του.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια