Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη υποψήφια ευρωβουλευτής

Τη Ζαχαρούλα Τσιριγώτη επέλεξαν οι ψηφοφόροι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής από το Βόρειο Αιγαίο. Στις εκλογές της της 19ης Ιουνίου 2024, στη Χίο η κ. Τσιριγώτη ήρθε δεύτερη ενώ πρώτος αναδείχθηκε ο Ανδρέας Ροδάκης.

Σε ολόκληρή τη χώρα,, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  “δια  ζώσης και διαδικτυακά ψήφισαν περισσότερα από  63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος, αριθμός που ξεπέρασε τον προσδοκώμενο στόχο. Εκ του αποτελέσματος, η καινοτομία να αναδείξει η εκλογική βάση τους εκπροσώπους της στο Ευρωκοινοβούλιο, αποδείχτηκε απόλυτα επιτυχημένη.

Αναλυτικά, από τις προκριματικές εκλογές εκλέγονται τα 35 από τα 42 πρόσωπα που θα συνθέτουν το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Τα  άλλα 5 πρόσωπα θα αποφασιστούν από τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, ενώ αυτοδίκαια συμμετέχουν στις ευρωεκλογές οι δύο νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ διαμόρφωσε σύμφωνα με τις  αρχές της δημοκρατίας το ψηφοδέλτιο του για τις Ευρωεκλογές και προχωρεί  με την πίστη ότι η αυτή η πρωτόγνωρη διαδικασία είναι μια τονωτική ένεση για το ελληνικό πολιτικό σύστημα”.