Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Στελεχώστε το ΕΚΑΒ πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα

Να στελεχώσει το ΕΚΑΒ και να επανεξετάσει τη μεταφορά του τηλεφωνικού του κέντρου στη Λέσβο καλεί το Υπουργείο Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει: “Το Σάββατο 22/1, ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του χωρίς να του δοθεί η παραμικρή ελπίδα διάσωσής του με την έγκαιρη μεταφορά του στο νοσοκομείο, καθώς σε εκείνη τη βάρδια το μοναδικό με επάνδρωση ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κλήθηκε με διαφορά μισής ώρας να παρέμβει σε 3 περιστατικά.
Το τραγικό αυτό περιστατικό, έρχεται να προστεθεί σε πληθώρα άλλων περιπτώσεων του παρελθόντος και φυσικά, αν δεν υπάρξει άμεσα στελέχωση με επαρκές προσωπικό και σε άλλα του μέλλοντος.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, με νέα απόφαση το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Χίου μεταφέρεται στη Λέσβο, για να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και το πρόβλημα της χρονοτριβής που θα φέρνει η συνεννόηση του απομακρυσμένου τηλεφωνικού κέντρου με τα πληρώματα της Χίου.
Για τους λόγους αυτούς, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου καλεί το Υπουργείο Υγείας να λύσει ΑΜΕΣΑ το διαχρονικό και επικίνδυνο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου και να επανεξετάσει την άσκοπη και αναποτελεσματική μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου πριν θρηνήσουμε κι άλλους συνανθρώπους μας.  Φτάνει πια!”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια