Ικανοποίηση Καλογήρου για την πορεία των έργων στην Λαγκάδα

Τα έργα που εκτελούνται στον νομό Χίου επισκέφθηκε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, με σημαντικότερο το έργο επέκτασης του παραλιακού δρόμου της Λαγκάδας και της δημιουργίας πεζοδρόμου.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 1.015.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει την επέκταση του παραλιακού δρόμου από τον υπάρχοντα πεζόδρομο προς τον μώλο, προκειμένου να δημιουργηθεί χερσαίος χώρος και πεζόδρομος σε μήκος 190 μέτρων περίπου και σε πλάτος πέντε ως δέκα μέτρων.

Την κα Καλογήρου συνόδευαν κατά την επίσκεψή της στο εργοτάξιο ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας κ. Νίκος Κωστόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

lagada1

Εξέφρασε την ικανοποίησή της για πορεία εκτέλεσης των εργασιών και χαρακτήρισε το έργο «ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την περιοχή της Λαγκάδας, αλλά για ολόκληρη τη Χίο, καθόσον μετά την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί μία ακόμη λιμενική πύλη για το νησί».

Η περιφερειάρχης επισκέφθηκε, επίσης, τα εργοτάξια για την συντήρηση του οδικού δικτύου της Νότιας Χίου, όπου εκτελούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 840.000 ευρώ, ενώ σε σύσκεψη εξετάσθηκε το πρόγραμμα για το 2016, καθώς και τα στοιχειωμένα έργα (Κολλέγιο και γέφυρα Παντουκειούς) και έργα συντήρησης οδικού δικτύου Βόρειας Χίου (Αμανής και Καρδαμύλων).

Την Κυριακή, η κα Καλογήρου επισκέφθηκε τις Οινούσσες και ειδικότερα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανάπλαση που παραλιακού μετώπου του νησιού, καθώς και τον οδικό άξονα προς το Μοναστήρι του Ευαγγελισμού που χρήζει εργασιών συντήρησης.