Ικανοποιητικά αποτελέσματα από την συμμετοχή της Περιφέρειας στην «ANUGA 2015»

Ικανοποιητικά κρίνει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα αποτελέσματα από την συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA 2015», η οποία διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο «Koelnmesse» της Κολωνίας στη Γερμανία.

Αποτελεί την κορυφαία διεθνή, αμιγώς εμπορική, έκθεση του κλάδου και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με τη «SIAL» του Παρισιού.

Ο αριθμός των εκθετών στην «ANUGA 2015», ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ την επισκέφθηκαν πάνω από 200.000 εμπορικοί επισκέπτες απ’ όλο τον πλανήτη (αγοραστές – hosted buyers: εκπρόσωποι των μεγαλύτερων δικτύων διανομών, super markets, εξαγωγικών και εισαγωγικών εταιρειών, καταστημάτων delicatessen, εστιατορίων, κ.ά.).

Τα info desks με τα λογότυπα όλων των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που συμμετείχαν, επισκέφθηκε πολύ μεγάλος αριθμός εμπορικών αγοραστών από την Ευρώπη (κυρίως Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ελλάδα), αλλά και από χώρες της Μέσης Ανατολής (Ισραήλ, Λίβανος), της Αφρικής (Μαρόκο, Αίγυπτος, Τυνησία), της Άπω Ανατολής (Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊβάν) και της Αμερικής (Η.Π.Α., Καναδάς, Βραζιλία, Μεξικό), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν γευσιγνωστικές δοκιμές των περισσότερων brands, να λάβουν έντυπο διαφημιστικό υλικό – δείγματα προϊόντων και να διαπραγματευτούν με τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες ή τους εμπορικούς αντιπροσώπους τους στη Γερμανία, προκειμένου να ξεκινήσουν εμπορικές εισαγωγικές συνεργασίες.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην αγορά της Γερμανίας και κυρίως σ’ αυτήν της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας που αριθμεί πάνω από 20 εκατομμύρια τελικούς καταναλωτές και η οποία – με χιλιάδες Έλληνες ανάμεσά τους – αποτελεί κατά τεκμήριο τη σπουδαιότερη δυνητική αγορά της Γερμανίας για τα ελληνικά προϊόντα.

ekthesi_anuga1

Στο πλαίσιο της προώθησης και ανάπτυξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας του Βορείου Αιγαίου, η Περιφέρεια συμμετείχε επίσης στην 23η διεθνή έκθεση «KAVALAEXPO 2015», που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης της Καβάλας,  με μεγάλο χορηγό της συμμετοχής την «Hellenic Seaways».

Στόχος της συμμετοχής, ήταν η προώθηση της παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας των νησιών, και ειδικότερος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο του 2015 – 16.