Ημέρα προσφύγων: «Εμείς αδελφέ μου, τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων, ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου, την οποία συνυπογράφουν, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Χίου το ΣΕΣΝΟΧ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου,.

“Οι πρόσφυγες είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας, Ισραήλ χρόνια τώρα έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσουν την ανοδική πορεία των κερδών των επιχειρηματικών τους ομίλων στην κούρσα των παγκόσμιων ανταγωνισμών.”, αναφέρουν στην ανακοίνωση σχολιάζοντας την απαράδεκτη πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό, “ΕΕ και αστικά κράτη αντιμετωπίζουν τους μετανάστες και πρόσφυγες άλλοτε σαν «υβριδική απειλή» και «λαθραίους εισβολείς» των συνόρων με πελώριους φράχτες, επαναπροωθήσεις και σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαλογής, και άλλοτε σαν μια «μεγάλη ευκαιρία» ενός κατάλληλου φθηνού εργατικού δυναμικού με διαλυμένα δικαιώματα για τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω δουλεμπορικών συμφωνιών. Αυτός είναι ο πυρήνας του απαράδεκτου νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις δίνουν «γη και ύδωρ» στους δολοφόνους των λαών, μπλέκουν τη χώρα μας βαθιά στους δυο ενεργούς πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Ξοδεύουν δις κάθε χρόνο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς που θα μπορεί να αξιοποιεί το ΝΑΤΟ στους επιθετικούς του σχεδιασμούς. Γεμίζουν με ΝΑΤΟϊκές βάσεις απ’ άκρη σε άκρη την Ελλάδα.”

«Εμείς αδελφέ μου, τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», καταλήγει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των φορέων.