Υψηλοί οι ρυθμοί αφίξεων προσφύγων, πρόβλημα και πάλι με τα εισιτήρια

Κατά τι λιγότερο από 2.000 ήταν οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών που καταγράφηκαν στη Χίο από το περασμένο Σάββατο έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί, 5 Οκτωβρίου 2015.

Οι χαμηλής έντασης άνεμοι του σαββατοκύριακου και της σημερινής ημέρας άνοιξαν για μια ακόμη φορά την όρεξη των κυκλωμάτων μεταφοράς που έστειλαν έναν μικρό στόλο από βάρκες από τις απέναντι ακτές στο νησί μας.

Έτσι, το Σάββατο οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 880 , την Κυριακή αντίστοιχα τις 760, ενώ μέχρι την Δευτέρα το πρωί η καταγραφή είχε φτάσει στους 350 ανθρώπους.

Στο μεταξύ πρόβλημα έχει δημιουργηθεί ακόμα μια φορά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αφού αντίστοιχα αυξημένες είναι και οι αφίξεις στην Λέσβο από όπου τα πλοία ξεκινούν ασφυκτικά γεμάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη Χίο.

Την Κυριακή αυτοί που κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τον Πειραιά ήταν μόλις 250 άνθρωποι με τις αρχές να περιμένουν το δρομολόγιο για Καβάλα, όπου αναμένεται να φύγουν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες.

«Πάντως, σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε τους αριθμούς και σε περίπτωση που διαπιστώσουμε πρόβλημα θα ζητήσουμε την έκτακτη δρομολόγηση πλοίου, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση εδώ», σχολίασαν από το λιμεναρχείο Χίου.