Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, έγιναν αντιδήμαρχοι οι Μπελέγρης και Βεργίτσης

Άργησε λίγο, αλλά τελικά ήρθε η δικαίωση για τους δύο αποσκιρτήσαντες, κατόπιν εντόνων «πιέσεων» και ελκυστικών υποσχέσεων από τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, από τον συνδυασμό Πρωτοβουλία για τη Χίο δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Μπελέγρης και Ανδρέας Βεργίτσης.

Βρέθηκε και για τους δύο η… κατάλληλη θέση αντιδημάρχου, από τις οποίες θα συνδράμουν στο έργο της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την σημερινή, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, απόφαση του δημάρχου.

Για να… χωρέσουν στο νέο σχήμα οι κ.κ.. Μπελέγρης και Βεργίτσης, χρειάστηκε να γίνουν ανακατατάξεις και αναδιανομή αρμοδιοτήτων των αντιδημάρχων κ.κ. Χάρη Μπουρνιά και Γιάννη Ξενάκη.

Συγκεκριμένα:

Ο κ. Γιώργος Μπελέγρης αναλαμβάνει αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Χίου με αντιμισθία, με θητεία έως 31/8/2021, με τις αρμοδιότητες της διεύθυνσης υπηρεσίας δόμησης καθώς και αυτές που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Ο κ. Ανδρέας Βεργίτσης ορίζεται αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία με θητεία έως 31/8/2021, με αρμοδιότητες την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην δημοτική
ενότητα Μαστιχοχωρίων, ενώ θα ασκεί και τις αρμοδιότητες της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών που αφορούν την δημοτική ενότητα Μαστιχοχωρίων. Έχει, επίσης, στην πλήρη ευθύνη του τα μηχανήματα έργου, τα οποία θα διαχειρίζεται, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και καθαρισμού δρόμων, ρεμάτων, κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π., στις δημοτικές ενότητες Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων και από κοινού στην δημοτική ενότητα Χίου με τον αντιδήμαρχο κ. Μπελέγρη, καθώς και στις δημοτικές ενότητες Αγίου Μηνά και Καμποχώρων με τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανδάλα.

Αποκαταστάθηκε η… ανεξαρτησία του Ανδρέα Βεργίτση

Με τροποποίηση της 377/16.12.2020 απόφασης του δημάρχου Χίου και εκ νέου ανάρτησής της στην Διαύγεια (16/12/2020 18:47:19) αποδόθηκε στον κ. Ανδρέα Βεργίτση, που ανέλαβε χαρτοφυλάκιο αντιδημάρχου, ο χαρακτηρισμός του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου.

Ο χαρακτηρισμός αυτός, τον οποίο και επισημάναμε σε ανάρτησή μας στο facebook, είχε απαλειφθεί από την αρχική απόφαση του δημάρχου, που αναρτήθηκε λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Για μια ανεξαρτησία ζούμε, τέλος πάντων…

Ο κ. Χάρης Μπουρνιάς ορίζεται αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία, με θητεία έως 31/8/2021, με αρμοδιότητες της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών.

Ο κ. Γιάννης Ξενάκης ορίζεται αντιδήμαρχος με αντιμισθία, με θητεία έως 31/8/2021, με αρμοδιότητες της διεύθυνσης προγραμματισμού, οργάνωσης & πληροφορικής και της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών πλην της αρμοδιότητας του τμήματος ηλεκτρομηχανολογικών έργων και σηματοδότησης που αφορά την επέκταση, συντήρηση και βελτίωση του δικτυού ηλεκτροφωτισμού των οδών και γενικά των υπαίθριων χώρων του δήμου, καθώς και του φωτισμού για την ανάδειξη των δημοτικών κτηρίων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Η με αριθμό 377/16.12.2020 απόφαση του δημάρχου που αναρτήθηκε στη Διαύγεια έχει ως ακολούθως:

mpelegris_vergitsis

 

Και η διορθωμένη για τον Ανδρέα Βεργίτση απόφαση του δημάρχου

mpelegris_vergitsis2