Ισχυρό το πολιτιστικό- κοινωνικό αποτύπωμα του 8ου Φεστιβάλ Μουσα Ελληνική

Κομμάτι της κοινωνίας και του πολιτισμού μας αποτελεί πλέον το Φεστιβάλ της Μούσα Ελληνική με την αυλαία του φετινού να πέφτει αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου 2024.

370 και πλέον ήταν οι συμμετέχοντες στα πολιτιστικά δρώμενα στις εκδηλώσεις και στα εργαστήρια, εκ των οποίων μόλις περί τους 20 ήταν οι φιλοξενούμενοι, γεγονός που αποδεικνύει τη αξία τηςκαι αναγνωρισιμότητα της διοργάνωσης εντός κι εκτός συνόρων.

Στις πολλαπλές και ποικίλες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα από το Πιυτός, την πόλη της Χίου, το Βροντάδο το μουσικό σχολείο μέχρι την Καλλιμασιά συμμετείχαν άτομα όλων των ηλικιών βιώνοντας μοναδικές μουσικές εμπειρίες και έχοντας την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά κορυφαίους μουσικούς και είδη μουσικής που δύσκολα μπορούν να πλησιάσουν όντας σε ένα ακριτικό νησί.

Ξεχωριστό κομμάτι το Καλλιτεχνικό πάρκο Καλλιμασιάς, το οποίο εκτυλίχθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο με την αναβίωση παλιών επαγγελμάτων στους δρόμους του χωριού τα οποία πλαισιώναν τις μουσικές δράσεις και δρώμενα που επίσης υπήρχαν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία και στον αυλόγυρο της εκκλησίας.

Στο Καλλιτεχνικό πάρκο που αποτέλεσε μια μουσική γιορτή και όχι μόνο συμμετείχαν όλοι οι κάτοικοι και οι σύλλογοι του χωριού κινητήρια δύναμη το Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, η Καλλιτεχνική διευθύντής  Ελευθερία Λυκοπάντη, ο Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Αλέξανδρος Καλογεράς, η πρόεδρος της Προόδου Καλλιμασιάς Αγγελική Κωνσταντίνου, ο διάσημος χιώτης πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης και η λετονή βιολίστρια Aija Rēķe.