Ιστορίες προσφυγιάς στο Ομήρειο με το θεατρικό έργο «Πάσπαργος»

Το πρωτότυπο θεατρικό έργο «Πάσπαργος» θα παρουσιασθεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2019 και ώρα 20:30, στην αίθουσα θεάτρου του Ομηρείου, στο πλαίσιο των δράσεων πολιτισμού «Ομηρείου έργα»,   που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Ομήρειο, φιλοδοξώντας να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανανέωση του τόπου μας.

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό θεατρικό έργο για την ανθρώπινη εμπειρία της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, που εστιάζει στον γεωγραφικό χώρο του Ανατολικού Αιγαίου και, ειδικότερα, στην ομώνυμη βραχονησίδα. Καταγράφοντας τις προσφυγικές ροές προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, το έργο φωτίζει –ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας και χώρας προέλευσης – το πώς είναι να αφήνεις πίσω τα πάντα και να κρατάς μόνο τα αγαπημένα σου πρόσωπα και ελάχιστα αντικείμενα· ό,τι χωράει σε ένα σακίδιο, ό,τι χωράει σε μια βάρκα και όλα αυτά να τα ρισκάρεις, παραδίδοντας την τύχη σου στα επικίνδυνα –και πανέμορφα– νερά του Αιγαίου. Η παράσταση αποτελείται από τρεις μικρές ιστορίες που παρουσιάζονται μέσα από τη χρήση μεικτών θεατρικών τεχνικών σε ενεργή σχέση με τον μεταβαλλόμενο σκηνικό χώρο.

Ο «Πάσπαργος» είναι μια συμπαραγωγή της ΑΜΚΕ «Κάνθαρος–Θέατρο act» και του Ομηρείου, σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και σκηνογραφία του Έβη Χρήστου. Υπεύθυνος για την μουσική επιμέλεια είναι ο Διονύσης Μπάστας, για τα κουστούμια η Μαρία Βασιλάκη και για τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Τις σπονδυλωτές ιστορίες ερμηνεύουν η Έφη Κιτσαντά, ο Κώστας Κουτρουμπής και ο Γιάννης Τσάκωνας.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Φωτό από την συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, για την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια