Κ. Αρβανίτης: Απαντήσεις τώρα για την βρώμικη δουλειά των επαναπροωθήσεων από την ΕΛΑΣ

Να δοθούν άμεσα πειστικές απαντήσεις στις σημερινές ανατριχιαστικές αποκαλύψεις κορυφαίων διεθνών μέσων ενημέρωσης για χρησιμοποίηση από την ΕΛΑΣ προσφύγων, προκειμένου να κάνουν αυτοί την βρώμικη δουλειά της επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, από την περιοχή του Έβρου, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Κώστας Αρβανίτης.

Αναλυτικά, στην δήλωσή του, σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ο κ. Αρβανίτης αναφέρει τα ακόλουθα:

Χτες ο κύριος Μηταράκης απολογούμενος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έστρεψε τα πυρά του στους δουλέμπορους και τα κυκλώματα διακινητών.

Σήμερα, κορυφαία διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για συνεργασία ελληνικών αρχών με εξαθλιωμένους πρόσφυγες που φέρονται να εκβιάζονται να χτυπούν βίαια πρόσφυγες και να οδηγούν βάρκες με τις οποίες επαναπροωθούνται στην Τουρκία, μέσω Έβρου.

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις απαιτούν εδώ και τώρα σαφείς, υπεύθυνες και πειστικές απαντήσεις. Η Ε.Ε. εκφράζει επανειλημμένα ανησυχία (πιο πρόσφατη περίπτωση η απάντηση Γιοχάνσον στην ερώτηση που είχαμε υποβάλει μαζί με τον Στέλιο Κούλογλου), και η Αθήνα αρκείται σε φραστικές διαψεύσεις που πείθουν όλο και λιγότερους, όπως φάνηκε και χτες κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής LIBE.

Ο διεθνής αυτός διασυρμός πρέπει να σταματήσει. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, μέλος της Ε.Ε., δεσμεύεται από την διεθνή νομιμότητα και αποκαλύψεις σαν τη σημερινή δεν μπορούν να μένουν χωρίς απάντηση από ανεξάρτητη (χωρίς αστερίσκους) έρευνα.

Ελληνική και ευρωπαϊκή ηγεσία το οφείλουν, τόσο στους Έλληνες αλλά και στους πολίτες ολόκληρης της Ε.Ε.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια