Κ.Ε.Π.Α. στη Λήμνο ζητά η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ

Τη σύσταση και λειτουργία ΚΕΠΑ στη Λήμνο ώστε να μην ταλαιπωρούνται  και να μην υφίστανται την οικονομική αφαίμαξη την οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λήμνου προκειμένου να περάσουν από επιτροπή και να πάρουν ποσοστό αναπηρίας, απαραίτητο δικαιολογητικό για την αναγνώρισή τους ως Α.με Α., ζητά η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων Με αναπηρία Βορείου Αιγαίου με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αναπηρίας.

«Η Π.Ο. Α.με Α.Β.Α  συμπαραστεκόμενη  στους κατοίκους του ακριτικού νησιού της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου θεωρεί εγκληματική τη αδιαφορία από μέρους της κρατικής εξουσίας και αξιώνει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, ώστε να δοθεί λύση στο ζωτικής σημασίας πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επί σειρά ετών οι κάτοικοι των νησιών αυτών Α.με Α. και όχι μόνο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συνεδριάσεις πρέπει να είναι τακτικές και να καλύπτονται οι ανάγκες χωρίς μεγάλη αναμονή.

Οι αποδέκτες του εγγράφου οφείλουν να συνδράμουν ανάλογα με την ευθύνη αρμοδιότητάς τους  και να προβούν σε ενέργειες που θα βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος.

Αναμένοντας τις άμεσες παρεμβάσεις σας, δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, για την αποκατάσταση της μακρόχρονης αυτής αδικίας», αναφέρει η επιστολή .

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια