Και δεύτερο καθοριστικό «όχι» για το Μερσινίδι

Το δεύτερο και καθοριστικό αυτή τη φορά «όχι» για την παραχώρηση του πρώην κέντρου κράτησης Μερσινιδίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως προαναχωρησιακό κέντρο, εισέπραξαν οι φορείς της Χίου, που υπέβαλαν το σχετικό αίτημα.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 1η Ιουνίου 2017, το ηγουμενοσυμβούλιο της μονής Μερσινιδίου, που εξήτασε το αίτημα φαίνεται ότι το απέρριψε και λέμε φαίνεται επειδή επισήμως ουδέν μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί.

Έγινε γνωστό ότι επίσημη ανακοίνωση θα υπάρξει μετά την καθαρογραφή των πρακτικών και της απόφασης και την διαβίβασή της στον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, προκειμένου να την εγκρίνει ή όχι.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αλλά εκείνο που μάλλον βάρυνε στην απόφαση του ηγουμενοσυμβουλίου δεν ήταν ούτε η απόφαση του τοπικού συμβουλίου Βροντάδου, ούτε η επιστολή – παραίνεση προέδρων της Νότιας Χίου, αλλά η προηγούμενη απόφασή του και η δικαστική εξέλιξη. Δηλαδή, ότι δεν επιθυμεί το ηγουμενοσυμβούλιο την συγκεκριμένη χρήση για το κέντρο Μερσινιδίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει συνδέσει την επιλογή του «18», στο Αίπος, με την ταυτόχρονη προσωρινή παραχώρηση – για περίοδο τεσσάρων έως πέντε μηνών – του Μερσινιδίου, όπου θα λειτουργήσει κατά το διάστημα αυτό το προαναχωρησιακό κέντρο.

Αν, δηλαδή, θα αποδεχθεί την λύση του «18» ή θα επανέλθει στην αρχική του επιλογή, στο αεροδρόμιο των Ολύμπων.