Και η… διόρθωση της «πατάτας»

Με την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Χίου να βρίσκεται εκτός της αιθούσης, το βράδυ της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου 2019, αφού είχαν ήδη αποχωρήσει οι σύμβουλοι των τεσσάρων από τις επτά παρατάξεις, ο πρόεδρος του σώματος θυμήθηκε αιφνιδίως ότι λήγει η προθεσμία εκλογής των εκπροσώπων για την περιφερειακή ένωση δήμων Βορείου Αιγαίου, εν όψει της συνεδρίασής της στις 6 Νοεμβρίου 2019.

Αμέσως σήμανε συναγερμό, καλώντας τους αποχωρήσαντες να μείνουν έστω και στον προθάλαμο, προκειμένου να διεξαχθεί η ψηφοφορία, εκεί έξω, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα και η κάλπη.

Πρόκειται, να υπενθυμίσουμε, για την επανάληψη της διαδικασίας, στην οποία ο κ. Παύλος Καλογεράκης είχε κάνει την γνωστή «πατάτα» (κι ας λέει ότι δεν ήταν «πατάτα»), αφού ούτε τις ενστάσεις των κ.κ. Κώστα Τριαντάφυλλου και Μανώλη Βουρνού είχε λάβει υπόψη, ούτε κάτι γραπτό είχε στα χέρια του παρά μόνο κάποιες προφορικές διαβεβαιώσεις από πού άραγε (;) αυτός μόνον ξέρει. Χώρια που η ΠΕΔ άλλα είχε διαμηνύσει. Πλην, όμως, αυτός επέμενε να εφαρμόσει τα 3/5, του περιβόητου κανόνα της… κυβερνησιμότητας και ιδού το αποτέλεσμα.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 34 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ είχαν κατατεθεί 6 ψηφοδέλτια (δεν κατέθεσε η Χιακή Συμπολιτεία, ο κ. Δημήτρης Αντωνόγλου είπε αποχωρώ και το εννοούσε πλήρως). Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανέδειξε τους εκπροσώπους του δήμου Χίου στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου ως εξής:

Σύμπραξη Δημιουργίας: Παναγιώτης Αναγνώστου, Παύλος Καλογεράκης, Γιώργος Κλιαμενάκης, Ισίδωρος Ντομάτας και Γιάννης Ξενάκης.

Συμμαχία Αξιών: Μάρκος Μεννής, Βασίλης Μυριαγκός, Νίκος Νύκτας και Κώστας Τριαντάφυλλος (3 από την πρώτη κατανομή κι ένας από την δεύτερη, μετά από κλήρωση με τον κ. Μανώλη Στάθη).

Πρωτοβουλία για τη Χίο: Μανώλης Βουρνούς, Παναγιώτης Γιακούμας, Βιβή Ποταμούση και Ματθαίος Φαφαλιός.

Χίος Μπροστά: Γιάννης Καραβασίλης, Αγγελική Παμπάλου και Σταμάτης Σαραντινός.

Λαϊκή Συσπείρωση: Μάρκος Σκούφαλος.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια