Και ο Κάρμαντζης στον «αγώνα» για να γίνει ο σεισμός… σωσμός

Δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης στον άτυπο… αγώνα για να γίνει ο σεισμός… σωσμός για υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες στη Χίο και στην Λέσβο, λόγω του σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017 πήραν μια μικρή αναβολή.

Μετά, λοιπόν, τους κ.κ. Μηταράκη και Βουρνού κι αφού προηγουμένως πρώτος είχε ρίξει το… σύνθημα ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, ο κ. Κάρμαντζης με επιστολή του προς τον κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου ζητά επιπλέον θέσεις εισακτέων για τη Χίο, μέσω ειδικής μοριοδότησης, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν σε άλλες περιοχές της χώρας (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα).

Η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη προς τον υπουργό Παιδείας, η οποία κοινοποιείται και προς τους βουλευτές Χίου κ.κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και Νότη Μηταράκη, έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Σας είναι γνωστό το θέμα και η αναστάτωση που προκλήθηκε στους διαγωνιζόμενους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων, εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας της 12ης Ιουνίου 2017 στις περιοχές Λέσβου και Χίου. Άλλωστε, σε συνεννόηση με το γραφείο σας αποφασίστηκε η αναβολή εξέτασης μαθημάτων των πανελληνίων εξετάσεων για μαθητές της περιοχής μας.

Όπως είναι ευνόητο, η αναστάτωση αυτή σε συνδυασμό με την αναβολή εξέτασης συγκεκριμένων μαθημάτων είχε επιπτώσεις στις επιδόσεις των διαγωνιζομένων μαθητών. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι επιπτώσεις ζητούμε την πρόβλεψη επιπλέον θέσεων εισακτέων σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την αναλογική κατανομή τους σε μαθητές της ευρύτερης  περιοχής μας, μέσω ειδικής μοριοδότησης. Υπάρχει προηγούμενο ως προς τούτο για ανάλογες περιοχές (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα) όπως προβλέφθηκε από τις διατάξεις του Ν. 4369/2016.

Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το βάσιμο του αιτήματος μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».