Και οι δάσκαλοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

Τα αιτήματα του κλάδου τους που αφορούν κυρίως στα μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία, και λιγίτερα παιδιά ανά τάξη, συμμετέχουν και οι δάσκαλοι στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 15 οκτώβρη 2020.

Οι δάσκαλοι διεκδικούν και αναφέρουν:

“ΩΣ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

  • Μείωση εδώ και τώρα των μαθητών σε 15 ανά τμήμα.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους για λόγους πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στη σχολική κοινότητα.
  • Άμεσα να πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή καθώς και στο στενό του περίγυρο. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα να κλείνει το τμήμα και να γίνεται απολύμανση του σχολείου. Ειδική μέριμνα για τα απομακρυσμένα σχολεία και στελέχωση των κέντρων υγείας.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Βρισκόμαστε κοντά στους μαθητές που αγωνίζονται και απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Υπερασπιζόμαστε τον δίκαιο αγώνας τους!”

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια