Και οι βαθμοί κόποις κτώνται

Ο Αλέξανδρος Λευκαδίτης από πέρσι στόχευε στην Ιατρική. Φέτος προσπαθώντας για δεύτερη φορά όχι μόνο τα κατάφερε αλλά έσπασε και το κοντέρ στη βαθμολογία, αφού έγραψε , 19.7 Βιολογία, 19.7 Χημεία , 19.9 Φυσική και 17.3  Έκθεση.

Στο astraparis.gr, δηλώνει χαρούμενος για την επιτυχία του γιατί μετά από δυο χρόνια προσπάθειας κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε. «Ένα πολύ μεγάλο μπράβο θέλω να πω σε όλα τα παιδιά που πέρασαν τη δοκιμασία των πανελληνίων, είτε για πρώτη φορά είτε για δεύτερη όπως εγώ γιατί ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να αντεπεξέλθει ο μαθητής στο σημερινό σύστημα.

Και σε αυτούς που δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν θέλω να πω να μην τα παρατήσουν γιατί εν τέλει θα πετύχουν τα όνειρα τους. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να αποδεχθείς την αποτυχία αλλά κανένας δεν είναι τέλειος. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και τα όνειρά τους θα πραγματοποιηθούν είτε με την πρώτη είτε με τη δεύτερη είτε με άλλο τρόπο. Αρκεί να το θέλουν.

Σε αυτούς που τώρα ξεκινούν την προετοιμασία θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη γιατί ξέρω πόσο απαιτητική είναι αυτή η χρονιά και καλή επιτυχία. Αν και εύχομαι όλοι να πετύχουν ξέρω ότι αυτό είναι ουτοπικό οπότε αν δεν τα καταφέρουν θέλω να ξέρουν ότι η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ και όλοι μαθαίνουν μέσα από αναποδιές. Έτσι είναι η ζωή… Δεν σου τα φέρνει πάντα όπως τα θέλεις αλλά είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις».

Ο ίδιος σχετικά με το αν υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας, δεν γνωρίζει επακριβώς να απαντήσει αλλά σημειώνει ότι «σίγουρα χρειάζεται πολύ μα πολύ διάβασμα και προσήλωση στον στόχο ώστε να μην χαλαρώνεις γιατί η χρονιά των πανελληνίων δεν συγχωρεί… Προσωπικά θυσίασα πολλά αυτές τις δύο χρονιές αλλά τελικά άξιζε τον κόπο».

Ο Αλέξανδρος βέβαια δεν ξεχνά να ευχαριστήσει εκείνους που στάθηκαν δίπλα του από τα πρώτα κιόλας χρόνια στα θρανία, «ένα Ευχαριστώ σε όλους που με βοήθησαν

Από τους δασκάλους μου στο δημοτικό μέχρι και τους καθηγητές μου στο Λύκειο ο καθένας βοήθησε με τον τρόπο του σε αυτή την επιτυχία.  Προφανώς δεν θα τους αναφέρω γιατί θα ξεχάσω κάποιους και θα είναι άδικο. Και ειδικά τους φροντιστές μου αυτά τα δύο τελευταία χρόνια που με βοήθησαν αφάνταστα και φυσικά στην οικογένεια μου που με στήριξε όχι μόνο αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά σε όλη μου τη ζωή μέχρι τώρα».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια