Και στην πόλη οι πολιτικοί γάμοι, αλλά μακριά από το δημαρχείο

Και στο δημοτικό κτίριο όπου παλαιότερα ήταν εγκατεστημένο το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, στην οδό Δημοκρατίας 10Α, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Χίου, θα τελούνται πολιτικοί γάμοι, σύμφωνα με νεώτερη απόφαση (273/24/9.2019) του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Γάμοι πολιτικοί θα τελούνται, επίσης, στα πρώην δημαρχεία Ομηρούπολης, στον Βροντάδο και Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά, όπως όριζε και η προηγούμενη απόφαση (235/2.9.2019, που ανακλήθηκε), όχι όμως και στο δημαρχείο Χίου, κάτι που είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών στην τοπική κοινωνία της Χίου κι έφερε με αρνητική δημοσιότητα το νησί στο πανελλήνιο.

Ο κ. Κάρμαντζης με την νεώτερη απόφασή του έκανε μεν ένα βήμα πίσω, προκειμένου να μετριάσει τις αντιδράσεις από την απόφασή του για εξοβελισμό των πολιτικών γάμων από το δημαρχείο, πλην – όμως – ο συμβολισμός της αρχικής απόφασης για τα κίνητρα και την σκοπιμότητα του εξοβελισμού τους εξακολουθεί να παραμένει.

Να σημειώσουμε ότι στο κτίριο της Δημοκρατίας 10Α έχει εγκατασταθεί η φιλαρμονική του δήμου Χίου και δεν έχει καταστεί σαφές πώς θα συνυπάρχουν τα μουσικά όργανα και ο απαιτούμενος ελεύθερος χώρος για την ανεμπόδιστη πραγματοποίηση της τελετής.

Κατά τα λοιπά οι πολιτικοί γάμοι στα αναφερόμενα κτίρια θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 13:00 έως τις 15:00.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια