Και τα σκουπίδια της Σάμου, μετά των Φούρνων και της Ικαρίας, θα φέρει στη Χίο η ΔΙΑΝΟΧ (βίντεο)

Η Ικαρία και οι Φούρνοι ήταν μόνον η αρχή, γιατί πρόθεση και στόχος της ΔΙΑΝΟΧ είναι να φέρει στη Χίο και τα σκουπίδια της Σάμου, αφού εκεί δεν υπάρχει φορέας διαχείρισης και οι δύο δήμοι δεν τα βρίσκουν, κάτι που καθιστά αβέβαιο το μέλλον της διαχείρισής τους στο νησί.

Την προοπτική αυτή άφησε ανοικτή ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. κ. Φώτης Γιαννίρης, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου – σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 – το έργο και τους επόμενους στόχους της εταιρείας στην διαχείριση των απορριμμάτων της Χίου, αλλά και στην επέκτασή της στο Βόρειο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση, σύμφωνα με όσα είπαν ο κ. Γιαννίρης και ο διευθυντής σχεδιασμού κ. Ηλίας Βορριάς το ποσοστό σήμερα βρίσκεται μεταξύ 3% και 5%, ενώ ο φιλόδοξος στόχος είναι να φτάσει στο 20% στο τέλος του 2023. Η κατασκευή του κέντρου διαλογής, που θα ολοκληρωθεί 18 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, θα συμβάλλει καθοριστικά στη επίτευξη του στόχου.

Ο κ. Γιαννίρης άφησε, επίσης, ανοικτή την προοπτική για θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων και εξ αυτής τη παραγωγή ενέργειας, ενώ σε ερώτηση αν το δημοτικό συμβούλιο και η κοινωνία της Χίου συμφωνούν σε κάτι τέτοιο, η απάντηση ήταν ότι αυτό αποτελεί απόφαση της πολιτείας.

Άναρχες φωνές και όχλος στο δημοτικό συμβούλιο!

Στην ερώτηση γιατί η ΔΙΑΝΟΧ δεν έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο να παρουσιάσει τον σχεδιασμό και το έργο της, να το πληροφορηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πολίτες της Χίου, ο κ. Γιαννίρης είπε ότι σύμφωνα με την νομοθεσία απολογείται στην γενική συνέλευση της εταιρείας, που αποτελείται από τους δημάρχους.

Οι δημοτικές παρατάξεις, πρόσθεσε, μπορούν να ενημερώνονται από τους εκπροσώπους τους στο Δ.Σ. της ΔΙΑΝΟΧ, στο οποίο – όμως – δεν εκπροσωπούνται η Λαϊκή Συσπείρωση και η Χιακή Συμπολιτεία. Κατηγόρησε δε συλλήβδην όλους του εκπροσώπους των αντιπολιτεύσεων στο Δ.Σ. ότι το τελευταίο διάστημα απέχουν παντελώς από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου.

Περαιτέρω, ο κ. Γιαννίρης μίλησε για άναρχες φωνές εντός του συμβουλίου, κατηγορώντας ευθέως με αυτόν τον τρόπο όλες τις δημοτικές παρατάξεις, που έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα ενημέρωσης του σώματος, καθώς και για κροκοδείλια δάκρυα, ενώ τις κατηγόρησε για δημιουργία όχλου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια