Και τα στρατά στην… εκστρατεία του Σαραπιού;

Νωρίς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου 2019, φτάνοντας πρώτος εκ των δημοσιογράφων στο φράγμα του Σαραπιού προσπάθησα να εκμεταλλευθώ το φως της ημέρας και να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες, περιλαμβανομένης – στο κάδρο – και της κινητικότητας της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

Ξαφνικά, φεύγει… σφαιράτος ένας στρατιωτικός, που παρατηρούσε τα τεκταινόμενα και τρέχοντας προς το μέρος μου, μου λέει «μην με φωτογραφίσεις εμένα», κάτι βεβαίως που δεν είχα πρόθεση να κάνω, αφού από την αρχή ήταν για ευνόητους λόγους εκτός του κάδρου.

Έκτοτε, στην περιοχή έφτασαν κι άλλα πυροσβεστικά, αστυνομία, τροχαία, δημοσιογράφοι, που εξ επαγγέλματος έπρεπε να βρίσκονται εκεί και φυσικά κατέφθασαν και τα πολιτικά πρόσωπα της Χίου, ο καθένας βέβαια για τους δικούς του λόγους.

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, μέρα γιορτή, που λένε κατέφθασε επισήμως και η τοπική στρατιωτική ηγεσία, για ποιο λόγο και ποιος τους κάλεσε, μας είναι άγνωστο. Κατάσταση εκτάκτου δεν είχε κηρυχθεί, διερωτηθήκαμε τι δουλειά και ποιος ο ρόλος του ταξίαρχου στο φράγμα του Σαραπιού, σε μια κινητοποίηση που ρόλο και αρμοδιότητα είχαν οι πολιτικές αρχές και οι αναφερθείσες υπηρεσίες.

Η απορία μας λύθηκε, όταν είδαμε στο Facebook, φωτογραφίες τον ταξίαρχο – με στολή παραλλαγής – με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, πάνω στο πρόφραγμα. Εκστρατεία για το Σαραπιό. Όλα για το Facebook, λοιπόν!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια