Και το «Ψαρά Γκλόρυ» σε επιχείρηση διάσωσης προσφύγων (βίντεο)

Στον καπετάνιο και το πλήρωμα του «Ψαρά Γκλόρυ» βρήκαν συμπαράσταση και βοήθεια από τα κύματα οι περίπου 30 πρόσφυγες και μετανάστες, που εντοπίσθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης, 14 Οκτωβρίου 2015, ανοικτά των Καρδαμύλων.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από τα Ψαρά προς το λιμάνι της Χίου, όταν το πλήρωμα εντόπισε έναν άνθρωπο στη θάλασσα με μια πλαστική κουλούρα που καλούσε σε βοήθεια και σε κοντινή απόσταση ένα φουσκωτό σκάφος ακυβέρνητο – είχε σταματήσει η μηχανή του – με περίπου 30 άτομα.

Ο πλοίαρχος του Ψαρά Γκλόρυ κ. Μιχάλης Λιγνός ειδοποίησε αμέσως το λιμεναρχείο Χίου και επιχείρησε να ρίξει βάρκα για την περισυλλογή των προσφύγων και μεταναστών.

Ωστόσο, ειδοποιήθηκε από το Λιμεναρχείο ότι ήταν εκεί κοντά το ναυαγοσωστικό σκάφος, οπότε μέχρι να προσεγγίσει το ναυαγοσωστικό έκανε «απάγκιο» για να προφυλάξει την βάρκα των προσφύγων από τα κύματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, το οποίο ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Νίκος Πετραλής (Nikos Petralis) φαίνεται η προσέγγιση του ναυαγοσωστικού για την περισυλλογή του πρόσφυγα από τη θάλασσα.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το βίντεο