Κάλεσμα εμποροϋπαλλήλων για την Πρωτομαγιά

Τη συμμετοχή των εργαζομένων στην γενική συνέλευση του σωματείου την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018  στις 19.30 και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ζητά με ανακοίνωση του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

«Η 1η Μάη είναι η δική μας παγκόσμια μέρα. Είναι μέρα των εργαζομένων και των αγώνων μας απ’ άκρη σ’ άκρη της γης. Μέρα που κάθε εργαζόμενος συνειδητοποιεί ότι είναι μέλος και αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Απεργούμε, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας δυναμώνοντας τον αγώνα μας για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και πολέμους. Τα αιτήματα των εργατών του Σικάγο το 1886 σήμερα μετά από 132 χρόνια παραμένουν επίκαιρα. Το δικαίωμα στη δουλειά με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, του ελεύθερου χρόνου της κοινωνικής ασφάλισης βρίσκονται στο στόχαστρό του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων του και της Ε.Ε» αναφέρει σε ανακοίνωση του το σωματείο συμπληρώνοντας.

«Στον κλάδο του εμπορίου το 2018, το 8ωρο έχει ξηλωθεί δίνοντας τη θέση του σε κάθε ελαστική και ευέλικτη μορφή εργασίας, στα 10ωρα και 12ωρα. Η Κυριακάτικη Αργία δόθηκε χάρισμα στη μεγαλοεργοδοσία και τις πολυεθνικές του κλάδου. Η ανασφάλιστη και η απλήρωτη εργασία κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Η εντατικοποίηση της εργασίας καταπονεί και φθείρει την υγεία των εμποροϋπάλληλων ιδιαίτερα των συναδέλφων στα Σ/Μ, στις αποθήκες και στα πολυκαταστήματα».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια