Καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την προσφυγιά από την ΚΝΕ

Kαλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό, οργανώνουν οι οργανώσεις βάσης Χίου της ΚΝΕ.

Οι φτωχές μας καλύβες σηκώνουνε τις μεγάλες πατρίδες.

Κι οι καλοί πατριώτες,

τεχνουργούν για τα χέρια μας δυνατές αλυσίδες.

Αν πονούμε, μας δείρανε, όμοια οχτροί κι όμοια φίλοι,

κι αν το λέμε, αν το ξέρουμε της ζωής το τραγούδι,

το μάθαμε απ’ του χάρου τα χείλη”.

Το ποίημα αυτό του Χιώτη κομμουνιστή ποιητή Φώτη Αγγουλέ, που έζησε και ο ίδιος στο πετσί του τον πόνο της προσφυγιάς , μαρτυρά τον πόνο της βιοπάλης, των σκληρών συνθηκών της ζωής που καλούνται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να βιώσουν, όπως και τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, λόγω της αδικίας που ξεπηδά από τις κοινωνικές ανισότητες.

Με τους στίχους αυτούς πλαισιώνεται ο διαγωνισμός των ΟΒ Χίου της ΚΝΕ, που καλούν τους νέους και τις νέες του νησιού, να εμπνευστούν από έργα τέχνης ενάντια στον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό. Από καλλιτέχνες από τις εικαστικές τέχνες, ποιητές, λογοτέχνες και δραματουργούς.

Να ψάξουν τραγούδια και τα μηνύματα τους, να συνθέσουν τα δικά τους τραγούδια. Να ζωντανέψουν μέσα από τη δική τους ματιά θεατρικά έργα ή να γράψουν το δικό τους και να το παρουσιάσουν. Να επιλέξουν μορφές όπως το σκίτσο ή ζωγραφική. Να πάρουν θέση πίσω από τη κάμερα και να φωτογραφίσουν μέσα από τα δικά τους μάτια, να φτιάξουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους ή video. Να γίνουν ρεπόρτερ, σεναριογράφοι, φωτογράφοι.

Ατομικά ή με την ομάδα τους να, δηλώσουν συμμετοχή και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο.

Λήξη συμμετοχής έως 27 Μάη και αποστολή των έργων έως 15 Ιούνη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976 580613 email: [email protected]

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια