Καλό σύμμαχο στους βόρειους ανέμους βρήκαν τα σκάφη της Αegean Regatta

Mε σύμμαχο τους ισχυρούς βόρειους ανέμους που έφταναν και τα 6 μποφώρ, τα σκάφη που μετέχουν στην Αegean Regatta άνοιξαν πανιά στις 11 το πρωί της Δευτέρας, 19 Αυγούστου 2019, από την Μυτιλήνη για το Πλωμάρι.

Ο βοριάς βοήθησε τα 55 σκάφη να καλύψουν αρκετά γρήγορα τα 23,5 ναυτικά μίλια της απόστασης και να φτάσουν στον προορισμό τους το μεσημέρι. Πρώτο μπήκε στο λιμάνι του Πλωμαρίου το σκάφος MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Θανάση Στεργιανό και ακολούθησαν τα υπόλοιπα.

Στην κατηγορία ORC Sport την παράσταση έκλεψε το σκάφος MELIPLOE που είχε πλήρωμα από την Αυστραλία, το οποίο ταξίδεψε στην Ελλάδα για να πάρει μέρος στον αγώνα.

Μετά τη διόρθωση του χρόνου, τα αποτελέσματα της πρώτης ιστιοδρομίας ανά κατηγορία είναι:

IRC

  1. BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
  2. MATRAK II με κυβερνήτη τον ΟrhanOzdas
  3. OXYGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

ORC Performance

  1. MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Θανάση Στεργιανό
  2. ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
  3. GRANMA X με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη

 ORC Sport

  1. MELIPLOEμε κυβερνήτη το Nick Thliveris
  2. FAIRYTALEμε κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου
  3. SUN FIZΖ με κυβερνήτη τον Ιγνάτιο Πάλλη

Η Aegean Regatta διοργανώνεται για 19η φορά από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την επιτροπή ανοικτής θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Τα 55 σκάφη θα παραμείνουν στο Πλωμάρι ως το πρωί της Τετάρτης, όταν και θα ανοίξουν πανιά για το δεύτερο σκέλος του αγώνα με προορισμό τις Οινούσσες. Το βράδυ της Κυριακής έγινε η εκδήλωση έναρξης στην Μυτιλήνη.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2019 είναι ο ΛΟΙΑΘ Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές όμιλοι οι : ΑΣΙΑΘ Ρόδου, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάµου, Ν. Ο. Λέρου, Ι.Ο. Μυτιλήνης, ΠΕΚΕΒ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια