Καλύπτει ο ηθικός αυτουργός την αθλιότητα του παπά των Φλατσίων

Με μία δήθεν δήλωσή του, που αποπνέει μισανθρωπισμό και ποδοπατεί την έννοια και τον ρόλο της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος καλύπτει πλήρως την αθλιότητα του παπά Νίκου Λιαδή σε βάρος του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής, 2 Ιουνίου 2019, στον ιερό ναό των Φλατσίων Χίου.

Με την φερόμενη δήλωσή του, η οποία κυκλοφόρησε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Χίου, αλλά ουδέποτε εστάλη σε όλα τα μέσα με την κανονική διαδικασία, ο κ. Μάρκος επιβεβαιώνει πλήρως τον ρόλο του ως ηθικού αυτουργού της αήθους επίθεσης κατά μέλους της ελληνικής βουλής και μάλιστα μέσα στον χώρο της εκκλησίας.

Αναφέρει επί λέξει, αν όντως αυτό αποτελεί την δήλωση του: «Μας στεναχωρούν κάποιες αποφάσεις αλλά σεβόμεθα και αγαπάμε τα πρόσωπα. Είναι εικόνες Θεού».

Αυτό όχι μόνον καλύπτει πλήρως τον παπά και την πράξη του, αλλά ουσιαστικά τον επιβραβεύει, αφού ουδεμία αναφορά γίνεται από τον κ. Μάρκο στην αθλιότητά του. Επιπλέον, αποτελεί ύβρι για την ίδια την Εκκλησία και τους πιστούς, αφού η συγκεκριμένη πράξη έλαβε χώρα μέσα στον ιερό ναό, με τον παπά εν περιβολή κι όχι κάπου έξω στον δρόμο ή στην πλατεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε μια τέτοια περίπτωση ανάλογη αντίδραση θα ήταν δικαιολογημένη. Απλούστατα, τώρα είναι πολλαπλώς υβριστική.

Η δε στάση εν προκειμένω του μητροπολίτη Χίου όχι μόνον δεν συνάδει με τον ρόλο και τους κανόνες της Εκκλησίας, αλλά και τους υπονομεύει. Πλέον, ουδείς μπορεί να περιμένει κάποια λογική αντίδραση από αυτόν και η όλη υπόθεση αποτελεί θέμα προς εξέταση για την ιεραρχία της Εκκλησίας και τον προκαθήμενό της κ. Ιερώνυμο και ως προς τον παπά Νίκο Λιαδή και ω προς τον μητροπολίτη Χίου.

Για να τεκμηριώσουμε δε τα περί ηθικού αυτουργού στην όλη υπόθεση του ίδιου του κ Μάρκου, αρκεί να αναφέρουμε την στάση του στο λεγόμενο μακεδονικό, όπου πλειστάκις έχει προβεί σε εμπρηστικές δηλώσεις.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια