Καμένος από χέρι ο Νότης

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Έλεγε σήμερα ένας φίλος ότι «χθες έγραψες για τον Μηταράκη ότι δεν έχει αρμοδιότητες και ποιος είναι που μιλάει για το προσφυγικό και να σήμερα τον έκαναν υπουργό».

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό το πάλευε με όλους τους τρόπους ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης να αναρριχηθεί σε υψηλότερο από εκείνο του υφυπουργού αξίωμα και επένδυσε εκεί που όλοι το αποφεύγουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Στο προσφυγικό. Με δεσμεύσεις που έμεναν στα χαρτιά, με παχειά λόγια, με λεονταρισμούς και το βασικότερο με αναξιόπιστο λόγο.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι ουδείς στην εκλογική του περιφέρεια τη Χίο τον παίρνει στα σοβαρά, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, πλην – ενδεχομένως – των κατοίκων του Χαλκειούς που βρήκαν στο πρόσωπό του έναν ανέλπιστο σύμμαχο για να απαλλαγούν από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και να το φορτωθούν κάποιοι άλλοι.

Γράψαμε χθες, δεν θα το επαναλάβουμε σήμερα, όλη την ατελέσφορη – και με έντονα στοιχεία θεατρινισμού – κινητικότητά του στις παρυφές του Αίπους, μοιράζοντας… καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, για να καταλήξει στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας να εκλιπαρεί για μια άλλη πρόταση, γιατί ούτε ο ίδιος θέλει το «15».

Ο κ. Μηταράκης αναλαμβάνει να υπερασπισθεί μια χαμένη από χέρι υπόθεση, έτσι όπως την έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, με υπερδομή χιλιάδων και απροσδιόριστου αριθμού ανθρώπων σε έναν άγριο και αφιλόξενο τόπο, στο Αίπος. Αρχίζει δε με τις χειρότερες προϋποθέσεις, αφού και το δημοτικό συμβούλιο και η τοπική κοινωνία (και δεν αναφερόμεθα στα όσα απαράδεκτα κάποιοι επιχείρησαν σε βάρος του) απορρίπτει αυτόν τον σχεδιασμό, ακόμα και με τις αριθμητικές τροποποιήσεις, που «πέτυχε» ο αντιδήμαρχος κ. Χάρης Μπουρνιάς.

Ο ίδιος δε για να κάμψει τις αντιδράσεις, κυρίως των Βρονταδούσων, επανέλαβε πολλές φορές τα περί κλειστού κέντρου, ενώ σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μίλησε – και σωστά – για «κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα» (ΠΡΟΚΕΚΑ). Αναντιστοιχία (ή κωλοτούμπα) και ευτυχώς, με το καλημέρα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια