Καμία έκπληξη, στην ΓΕΝ-ΚΑ για 3 μήνες η καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου

Κάθε άλλο παρά μη αναμενόμενη ήταν η εξέλιξη και το αποτέλεσμα της διαδικασίας για την ανάθεση επί τρίμηνο των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου σε ιδιώτη εργολάβο, αφού και αυτή τη φορά η… καλύτερη οικονομική προσφορά ήταν της γνωστής εταιρείας ΓΕΝ-ΚΑ.

Οι προσφορές των δύο άλλων άσημων εταιρειών, που εμφανίσθηκαν ως κομήτες στην πόρτα του νοσοκομείου και κτύπησαν την πόρτα για το τρίμηνο, πριν μάλιστα να προκύψει ζήτημα τέτοιας ανάγκης και έκαναν το κατά δύναμη, δίνοντας η μία (Green Power Cleaning) έκπτωση 28,63 ευρώ και η άλλη (PSM) 1738,71 ευρώ, απεδείχθησαν… ανεπαρκείς.

Η ΓΕΝ-ΚΑ με.. βαρειά έκπτωση 1,75% (ολόκληρες 3.300 ευρώ) κέρδισε αυτό το τριμηνάκι, από 15 Ιανουαρίου 2022 έως 14 Απριλίου 2022. Εν συνόλω θα εισπράξει 230.268 ευρώ, περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Την απόφαση ανάθεσης έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Χίου στην συνεδρίασή του, την περασμένη Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 και η οποία αναρτήθηκε στην Διαύγεια χθες Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022.

Για την ιστορία και για να μην ξεχνιόμαστε να αναφέρουμε ότι η ΓΕΝ-ΚΑ, μετά την λήξη (31.12.2021) των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου, πήρε με απευθείας ανάθεση το έργο του καθαρισμού από την 1η έως τις 14 Ιανουαρίου 2022, αντί του ποσού των 35.836 ευρώ (τότε είχε δώσει έκπτωση 1,70%, δηλαδή 500 ευρώ, άρα κράτησε τις προδιαγραφές της).

Επίσης, έχει αναλάβει από τον Οκτώβριου του 2021, μετά από σειρά απευθείας αναθέσεων, το έργο των πλυντηρίων του νοσοκομείου Χίου, αντί του ποσού των 95.472 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ), ύστερα από μια διαγωνιστική διαδικασία με πολλές σκιές και ερωτηματικά, για τις ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου.

Ακολούθησε η περίεργη και μυστηριώδης εμφάνιση των δύο άλλων μικρών εταιρειών, οι οποίες μπήκαν στο… παιχνίδι, χωρίς να διαθέτουν ούτε στο ελάχιστο τις προδιαγραφές του εν αναμονή (λόγω προσφυγών) διαγωνισμού και μάλιστα πριν καν αναφανεί το θέμα των προσφυγών και προκύψει η ανάγκη για αναβολή του διαγωνισμού.

Επ΄ αυτού ουδεμία εξήγηση δόθηκε, ούτε από την διοίκηση του νοσοκομείου Χίου, ούτε από την 2η ΥΠΕ, ούτε τέλος από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το δημοσίευμά μας στις 27 Δεκεμβρίου 2021

Περνούσαν απέξω, είδαν φως και μπήκαν!

Πώς εμφανίσθηκαν οι δύο αυτές εταιρείες σε ανύποπτο χρόνο, 4 μέρες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού, 8 μέρες πριν κατατεθούν οι προσφυγές στην ΑΕΠΠ, 11 μέρες πριν την απόφαση του Δ.Σ. για παράταση του διαγωνισμού, 18 μέρες πριν την απόφαση του Δ.Σ. για την τρίμηνη απευθείας ανάθεση;

Εμφανίσθηκαν αυτόκλητες ή κάποιος τις κάλεσε; Αν εκλήθησαν από το νοσοκομείο Χίου, τότε γιατί δεν εκλήθησαν άλλες μεγαλύτερες εταιρείες που παρέχουν τα εχέγγυα μιας επί ίσοις όροις ανταγωνιστικής διαδικασίας προς όφελος του δημοσίου χρήματος;

Και τι έχουν να προσφέρουν στην διαδικασία της ανάθεσης κατόπιν διαπραγμάτευσης, που αποφάσισε το Δ.Σ., αυτές οι δύο μικρές εταιρείες, που θα ανταγωνισθούν μια πολύ μεγαλύτερη;

Τα ερωτήματα αυτά, καθώς και όσα αφορούν την διαδικασία που ακολουθείται στην υπόθεση των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου, αναμένουν απαντήσεις από την διοίκηση του νοσοκομείου, καθένα από τα μέλη του Δ.Σ. ξεχωριστά, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, καθώς και από κάθε άλλη αρμόδια και υπεύθυνη ελεγκτική αρχή ή υπηρεσία.

Ακολουθεί η από 7 Ιανουαρίου 2022 απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου Χίου για την τρίμηνη σύμβαση  με την ΓΕΝ-ΚΑ

kathariotita_genka3mino

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια