Καμιά νέα δομή για πρόσφυγες στα νησιά, δηλώνει ο Παναγιώτης Χριστόφας

Να μην γίνουν νέες δομές για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο ούτε λύνει το πρόβλημα, ούτε αποτελεί μέρος της λύσης, δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης Τολμάμε για το Αιγαίο κ. Παναγιώτης Χριστόφας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Προσθέτει ότι ουδεμία σχετική ενημέρωση έχει γίνει από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τονίζει ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν να επωμίζονται περαιτέρω το μεγαλύτερο μέρος οτυ προσφυγικού προβλήματος. Αναλυτικά:

«Στο ζήτημα που έχει ανακύψει μέσα από δημοσιεύματα, καθώς καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε ως τώρα από τον Περιφερειάρχη, σχετικά με την δημιουργία νέων κλειστών δομών για τους μετανάστες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έχουμε ήδη πολλές φορές τοποθετηθεί πως καμία νέα δομή δεν πρέπει να γίνει στα νησιά μας.

Οι τοπικές κοινωνίες δεν γίνεται να συνεχίζουν να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του προβλήματος, ενώ τώρα πια θα έπρεπε να είμαστε στο στάδιο της ανακούφισης των ντόπιων πληθυσμών στο Βόρειο Αιγαίο με την συνεχιζόμενη αποσυμφόρηση των νησιών.

Είναι κοινώς αποδεκτό πως το ζήτημα της διαχείρισης εισόδου και φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων είναι εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό. Τα νησιά μας ακόμη επιβαρύνονται δυσανάλογα με την κοινωνία να παλεύει σε ευαίσθητες ισορροπίες και συμφωνίες να φαίνεται πως γίνονται κάτω από το τραπέζι σε βάρος του παρόντος και του μέλλοντός μας.

Ας επικρατήσει η λογική ότι κανένα νέο κέντρο στα νησιά μας δεν μπορεί όχι μόνο να λύσει το πρόβλημα αλλά ούτε να αποτελέσει μέρος της λύσης του προβλήματος».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια