Καμιά σιωπή, καμιά ανοχή στον ρατσισμό και στον φασισμό

Με αφορμή την σημερινή. Τρίτη 9 Απριλίου 2019, καταδίκη του κ. Ματθαίου Μερμηγκούση για την βάρβαρη επίθεση κατά του νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου κ. Γιάννη Κουτσοδόντη, στις 6 Ιουνίου 2016, από την Χιακή Συμπολιτεία εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή καταδίκη του γνωστού ακροδεξιού τραμπούκου της Χίου για την απρόκλητη, βάναυση επίθεση στον συμπολίτη μας νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη αποτελεί επίσης μια σημαντική καταδίκη της ξενοφοβίας, του εκφασισμού και του ρατσισμού.

Η ακροαματική διαδικασία που κι εμείς, όπως και δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας, παρακολουθήσαμε, έδειξε ότι οι σκοτεινοί τραμπούκοι αποδεικνύονται θρασύδειλοι, ξεχασιάρηδες και καταγέλαστοι, όταν απέναντί τους υψώνονται θαρραλέες φωνές.

Το μήνυμα που αποκομίζουμε είναι ένα: Καμιά σιωπή, καμιά ανοχή στο ρατσισμό και στο φασισμό!».

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής

«Το δικαστήριο εξέδωσε σήμερα στη Χίο μια ακόμα καταδικαστική απόφαση  με εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου, αυτή τη φορά για την επίθεση σε βάρος  συμπολίτη μας εργαζόμενου νοσηλευτή τον Ιούνιο του 2016.

Η συμπαράστασή μας στον Γιάννη Κουτσοδόντη και όσους έχουν δεχτεί ανάλογες επιθέσεις, προκλήσεις και απειλές είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη και το μήνυμα καταδίκης αυτών των ενεργειών, που πλήγωσαν το νησί μας και αμαύρωσαν την εικόνα του, πρέπει να είναι  καθολικό, ηχηρό και ξεκάθαρο. Η πολιτική μάχη ενάντια σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές οφείλει να είναι διαρκής και ανυποχώρητη».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια