Καμπάνια Greek 4, αλλά για τους τουρίστες της… επόμενης χρονιάς

Με την εφετινή τουριστική σαιζόν χαμένη, αφενός λόγω του κορονοϊού και αφετέρου επειδή πλησιάζουμε ήδη στον Δεκαπενταύγουστο, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ ανακοίνωσαν και επισήμως την καμπάνια υπό τον τίτλο «Greek 4: Για Σένα», που αφορά την προβολή τεσσάρων νησιών του Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης και συγκεκριμένα της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου και της Λέρου.

Βέβαια, η καμπάνια κυρίως στην επόμενη τουριστική περίοδο στοχεύει, αφού ναι μεν ανακοινώθηκε – χθες Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 – πλην, όμως, ακόμα δεν έχει αρχίσει να «τρέχει» συστηματικά σε μέσα ενημέρωσης, κυρίως του εξωτερικού και σε επιλεγμένα του εσωτερικού, ευελπιστώντας πάντα ότι δεν θα μιλάμε για «λίστα Μηταράκη», αφού η καμπάνια χρηματοδοτείται με το ποσό του ενός εκατ. ευρώ από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Η καμπάνια που ξεκινά σήμερα  (χθες) θα συνεχιστεί το επόμενο εξάμηνο και ο στόχος μας είναι επεκταθεί και το 2021», δήλωσε σχετικά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Η νέα καμπάνια του ΕΟΤ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στοχεύει στο rebranding ξεχωριστών τουριστικών προορισμών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, αρχικά μέσω μίας νέας ιστοσελίδας, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους «Greek 4». Υπενθυμίζει στους ταξιδιώτες του εσωτερικού και του εξωτερικού ότι καθένα από τα νησιά είναι ένα ιδιαίτερο, μοναδικό αφήγημα:

  • Η Λέσβος συνδέεται με την παράδοση,
  • η Χίος με την εξερεύνηση,
  • η Σάμος με τη φύση και  το φως
  • η Λέρος με το απέραντο γαλάζιο.

Ταυτόχρονα, προβάλλει την εύρυθμη καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών, σε αρμονική συνύπαρξη με τις σύγχρονες υποδομές».

Ποιοι είναι οι «Greek 4»

Λέσβος, Παράδοση: Ένα νησί για να ζήσεις το δικό σου μύθο. Δοκίμασε παραδοσιακές συνταγές και απόλαυσε την κληρονομιά αυτού του τόπου.

Χίος, Εξερεύνηση: Ένα νησί που δεν θα σταματάς να ανακαλύπτεις. Εξερεύνησε τα τοπικά έθιμα και αναζήτησε στιγμές που θα θυμάσαι για πάντα.

Σάμος, Φύση: Ένα νησί με φυσική ομορφιά που θα ερωτευθείς. Γεύσου τους θησαυρούς του και γίνε ένα με τη φύση.

Λέρος, Απέραντο Γαλάζιο: Ένα νησί όπου το απέραντο γαλάζιο κυριαρχεί. Βούτηξε στην απόλαυση και βάλε πλώρη για μία αξέχαστη εμπειρία.

Μάθετε περισσότερα για τους Greek 4 εδώ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια