Κάντε στην άκρη, περνάει ο καταστροφέας δέντρων και αισθητικής

Νομίζαμε ότι θα είχε αποσυρθεί, λόγω και της κατακραυγής που είχε προκαλέσει η… βάρβαρη δραστηριότητά του, πλην – όμως – φαίνεται ότι πέσαμε έξω.

Περί του διαβόητου καταστροφέα κλαδιών και δέντρων και γενικότερα παρόδιας βλάστησης ο λόγος, ο οποίος προσφέρει μεν φθηνό κόστος στην αποκλάδωση, πλην – όμως – το θέαμα που αφήνει πίσω του είναι εξόχως αντιαισθητικό και απωθητικό: Σπασμένα κλαδιά, ξεγυμνωμένα σαν χέρια που ζητάνε βοήθεια κι από πού να την βρούνε, αλήθεια.

Πέρασε, λοιπόν, αυτές τις μέρες από τον επαρχιακό δρόμο Χίου – Βολισσού και τα αποτελέσματα είναι εμφανή στο τμήμα μεταξύ Κατάβασης και Βολισσού.

Δεν θέλουμε ούτε να φαντασθούμε τι θα γίνει βορειότερα, στα χωριά της Αμανής, όπου η παρόδια βλάστηση είναι σε αρκετά σημεία ζουγκλώδης. Από σχετική δραστηριότητα το 2018 στην Αμανή εδώ

Κάποιος από την περιφερειακή ενότητα Χίου πρέπει να πει στον εργολάβο ή στους εργολάβους ότι υπάρχουν και τα πριόνια, που απαιτούν μεν εργατικά χέρια, πλην – όμως – τα αποτελέσματα της εργασίας είναι κάπως πιο συμβατά και με την φύση και σίγουρα με την ανθρώπινη αισθητική.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια