Καροτόσουπα βελουτέ

Η καροτόσουπα βελουτέ είναι μια πλούσια και γευστική χειμωνιάτικη σούπα με καρότο και λαχανικά, ότι πρέπει δηλαδή για τις μέρες που διανύουμε και για τις θερμοκρασίες της Σοφίας, του Τηλέμαχου κι όποιου άλλου κοπιάσει…

Στα θετικά της επίσης και το ότι δεν χρειάζεται πολλά και περίεργα υλικά, παρά μόνο ότι λαχανικά έχουμε αυτή την εποχή στο σπίτι μας.

Υλικά

500 γρ. καρότα

2 πατάτες

1 σκελίδα σκόρδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.γλ. ελαιόλαδο

4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

2 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

4 καυτερές πιπερίτσες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.

Για το σερβίρισμα

Στο γουδί αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τις καυτερές πιπεριές. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν οι πιπεριές και να ανακατευτούν καλά με το ελαιόλαδο.Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ και γαρνίρουμε με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο.

Σχόλια