“Κατά ριπάς” ο κορονοϊός στα στρατόπεδα των Αρμολίων

Στο στόχαστρο του κορονοϊού έχουν μπει τα στρατόπεδα των Αρμολίων. Μετά τα έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού το πρωί της Τρίτης 30 Μαρτίου 2021, σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του astraparis.gr ανιχνεύθηκαν 13 ακόμη κρούσματα μεταξύ των φαντάρων.

Να σημειωθεί ότι ήδη από τις προηγούμενες μέρες είχαν μπει σε καραντίνα οι νεοσύλλεκτοι της Β’ ΕΣΣΟ, αφού είχε ανιχνευτεί το πρώτο κρούσμα σε νεοσύλλεκτο φαντάρο. Χθες, σύμφωνα με άλλες πηγές, διαπιστώθηκε άλλος ένας θετικός στον κορονοϊό και σήμερα φαίνεται πλέον να έχει ξεφύγει η κατάσταση με διασπορά του ιού σε 13 ακόμη άτομα.

Η κατάσταση χρήζει άμεσης αντιμετώπισης με επιπλέον μέτρα, αφού προφανώς εκείνα που ως σήμερα εφαρμόστηκαν δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη διασπορά του ιού. Παράλληλα, παρουσιάζεται μεγάλος κίνδυνος και για την τοπική κοινωνία, εφόσον υπάρχει και το μόνιμο προσωπικό που δεν διαμένει στο στρατόπεδο αλλά στην πόλη και στα χωριά της Χίου και έρχεται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό του νησιού.