Κατά των απογευματινών χειρουργείων η ΑΔΕΔΥ – Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Χίου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, που αύριο κάνουν… ντεμπούτο και στη Χίο, οργανώνει αύριο Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 14:30 στην πύλη του νοσοκομείου Χίου το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Στην σημερινή ανακοίνωσή του επισημαίνει για το θέμα τα ακόλουθα:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, βάζει ταφόπλακα στο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Ο υπουργός Υγείας Γεωργιάδης ήρθε για άλλη μια φορά να κάνει τη βρώμικη δουλειά, νομιμοποιώντας το φακελάκι.

Γιατροί, εργαζόμενοι του νοσοκομείου και όλος ο λαός της Χίου δε θα επιτρέψουμε για να βρούμε την υγειά μας, κριτήριο να είναι η τσέπη μας. Δεν θα επιστρέψουμε την νομιμοποίηση τις λίστες αναμονής- λίστες  της ντροπής. Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματική λειτουργία του νοσοκομείου.

Η θεσμοθέτηση των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων του «χειρουργείται έγκαιρα όποιος πληρώνει» αποτελεί  αδιαμφισβήτητη απόδειξη της σαπίλας του συστήματος που ζούμε. Οι ασθενείς δεν θα μπορούν να χειρουργηθούν το πρωί, γιατί οι χειρουργικές αίθουσες και το προσωπικό είναι λιγοστά. Όποιος, όμως, έχει λεφτά θα χειρουργηθεί το απόγευμα στις ίδιες αίθουσες και από το ίδιο προσωπικό! 

Αυτό που χρειάζονται οι δημόσιες μονάδες υγείας και στο νησί μας είναι προσλήψεις μόνιμο νοσηλευτικού, ιατρικού και παραϊατρικού  προσωπικού, μόνιμου προσωπικού που θα επανδρώσει τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην κινητοποίηση απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.