Κατά του διευρυμένου ωραρίου των σουπερμάρκετ ο Σύλλογος Εμπροϋπαλλήλων

Καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου την κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την οποία ισχύει για όσες επιχειρήσεις επιθυμούν νέο διευρυμένο ωράριο των σουπερμάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:30,  από Δευτέρα 14 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. 

Αναλυτικά, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Έτσι οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ λένε «αντίο» στο 8ωρο, παίρνοντας μία «γεύση» για το πως θα είναι η ζωή τους με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει ωράριο «ακορντεόν» και υπερωρίες που θα «πληρώνονται» με… ρεπό.

Η κυβέρνηση ακόμη μια φορά αποφάσισε να στηρίξει τα σουπερμάρκετ τα οποία είναι με διαφορά ο πιο ευνοημένος κλάδος από την πανδημία. 

Οι εργαζόμενοι στα σουπερμάρκετ κατά τη διάρκεια της πανδημίας ένιωσαν στο πετσί τους την έννοια της εργασιακής εκμετάλλευσης, με το ωράριο  τον καταστημάτων να αλλάζει για πολλοστή φορά μέσα στην τελευταία διετία μη παίρνοντας υπόψη τις ζωές τους.

Το κερασάκι δε στην τούρτα είναι οι αναφορές του πρωθυπουργού για το πόσο καλό είναι το καινούριο νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους. Ας πάει να το πει στους εργαζομένους των σουπερμάρκετ που θα τελειώνουν 11 (στην καλύτερη περίπτωση) την βάρδια τους.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο αλλά και απέναντι στη νέα ΚΥΑ. Να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου. Μαζί να δώσουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που μας ρημάζει τη ζωή για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη των μαρκετάδων. Να δώσουμε δυναμικό, μαζικό και βροντερό παρόν στην απεργία  την Τετάρτη 16 Ιούνη 2021». 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια