Καταχωνιάστηκε στα υπόγεια το έργο του Χρήστου που απομάκρυνε ο Κάρμαντζης;

Στα υπόγεια του Ομηρείου φαίνεται ότι τελικά θα καταχωνιαστεί το έργο – με θέμα την προσφυγιά – του καλλιτέχνη κ. Έβη Χρήστου, που απομακρύνθηκε εν μια νυκτί από τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, από την είσοδο του γραφείου του δημάρχου, στο δημαρχείο Χίου, όπου βρισκόταν.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκος Σκούφαλος, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, έθεσε το ζήτημα της απομάκρυνσης του έργου και απηύθυνε το ερώτημα για το ποια είναι η τύχη του.

Αρχικά ο δήμαρχος επιχείρησε να ξεφύγει τον σκόπελο του ελέγχου της αυθαίρετης ενέργειάς του και είπε ότι υπάρχει γραπτή απάντηση στον καλλιτέχνη και ο καθένας μπορεί να πληροφορηθεί τα καθέκαστα.

Μετά, όμως και από παρέμβαση του επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών κ. Κώστα Τριαντάφυλλου ο κ. Κάρμαντζης επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις και χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την ανακαίνιση του γραφείου δημάρχου είπε ότι το έργο «μετεφέρθη και παρεδόθη στον πρόεδρο του Ομηρείου για να το τοποθετήσει – και σύμφωνα με τους όρους της απόφασης της οικονομικής επιτροπής – στο Ομήρειο, σε χώρο που υπάρχουν έργα καλλιτεχνών».

Σημειώνεται κατ΄ αρχήν ότι το έργο ευρίσκετο τοποθετημένο εκτός του δημαρχιακού γραφείου, άρα ουδεμία σχέση έχει με την ανακαίνιση. Δεύτερον, στο Ομήρειο δεν υπάρχει χώρος για μόνιμη έκθεση καλλιτεχνικών έργων, άρα προκύπτει θέμα πού τελικά βρίσκεται το έργο του κ. Χρήστου.

Επιπλέον, αν και η υπόθεση αφορά τον ίδιο, ο κ. Κάρμαντζης επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη της πολυήμερης ένοχης σιωπής για την συγκεκριμένη ενέργεια στον πρόεδρο του Ομηρείου, λέγοντας ότι «δεν πρόλαβε, βέβαια, ο πρόεδρος του Ομηρείου να απαντήσει για το θέμα το οποίο προέκυψε και τον θόρυβο εν πάση περιπτώσει που δημιουργήθηκε».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «από κει και πέρα αν ο καλλιτέχνης, ο οποίος ζήτησε να επιστραφεί το έργο, θέλει να το πάρει δεν έχουμε καμία αντίρρηση».

Το… επίμαχο έργο σε φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Κάρμαντζη και στην τρίτη φωτογραφία το κενό και τα «μπαλώματα» στον τοίχο

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια