Καταδικάζει τα επεισόδια καλεί τον Μηταράκη να εγκαταλείψει τους λεονταρισμούς

Καταδικάζει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο δημαρχείο Χίου, την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, σε βάρος του βουλευτή και υφυπουργού Εργασίας κ. Νότη Μηταράκη, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει ότι είναι απολύτως καταδικαστέα, αλλά – ταυτόχρονα – επισημαίνει ότι «τέτοιες αντιδράσεις αποτελούν τα επίχειρα ανεύθυνων και μικροκομματικών επιλογών της ΝΔ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κατά τα τελευταία πέντε έτη».

Ο βουλευτής τυ ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μηταράκη να εγκαταλείψει τους λεονταρισμούς στο προσφυγικό και την Νέα Δημοκρατία να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της, που δημιουργούν εκρηκτικές διαστάσεις και διχάζουν την κοινωνία.

Αναλυτικά, ο κ. Μιχαηλίδης, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Τα χθεσινά λυπηρά επεισόδια στο δημαρχείο της Χίου εναντίον του κ. Μηταράκη είναι απολύτως καταδικαστέα.

Δεν μπορεί να μην σημειωθεί, δυστυχώς, το απόλυτα προφανές: τέτοιες αντιδράσεις αποτελούν τα επίχειρα ανεύθυνων και μικροκομματικών επιλογών της ΝΔ, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, κατά τα τελευταία πέντε έτη.

Καλώ τον κ. Μηταράκη να εγκαταλείψει τους λεονταρισμούς απέναντι σε ένα σύνθετο και σοβαρό ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Τα λαϊκά αφηγήματά του καταρρέουν μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα.

Εμείς στο ζήτημα αυτό δεν θα ακολουθήσουμε τη Ν.Δ. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση ότι η αντιμετώπισή του απαιτεί πρώτιστα τη συναίνεση της κοινωνίας, δίκαιη κατανομή των ευθυνών διαχείρισης του ζητήματος και επιστροφή στη λογική της ισορροπίας των δικαιωμάτων κατοίκων των νησιών και προσφύγων.

Ο μαζικός απεγκλωβισμός ανθρώπων από το νησί και η άμεση αποζημίωση των κατοίκων του Χαλκειούς είναι απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση σε πρώτη φάση.

Παράλληλα, την καλώ να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της που το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις και να διχάζουν την κοινωνία».

Καταδικάζει και το ΚΙΝΑΛ Χίου

«Ως Κίνημα Αλλαγής, καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε τη Δευτέρα το απόγευμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης κατά την προσέλευσή του στο δημαρχείο. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική πολιτεία και ούτε προσφέρουν λύση στο μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για το νησί μας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια