Καταδικάζει την επίταξη στο Αίπος το Επιμελητήριο Χίου

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει μία εξωπραγματικά μεγάλη έκταση γης αγνοεί με τρόπο προκλητικό τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού του Βορείου Αιγαίου, όπως αυτή έχει εκφρασθεί μέσα από αποφάσεις συλλογικών οργάνων και πορεύεται ένα δρόμο μοναχικό και επικίνδυνο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Χίου.

«Ελπίζουμε την ύστατη στιγμή να αντιληφθούν όσοι αποφασίζουν για τους ακρίτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους ότι εκείνοι επέλεξαν να βρεθούν απέναντί μας και δεν ήταν αυτή η επιλογή των φιλήσυχων κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Είναι προφανές ότι το Επιμελητήριο συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα σύσσωμου του χιώτικου λαού και ζητά να τερματισθεί άμεσα ο εγκλωβισμός ανθρώπων στα νησιά μας, να κλείσει η ΒΙΑΛ, να ματαιωθούν τα σχέδια δημιουργίας νέας δομής και μετά από σύντομη διαδικασία ταυτοποίησης πρόσφυγες και μετανάστες να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον τελικό προορισμό τους», τονίζεται στη επιστολή του Επιμελητηρίου, που υπογράφει ο πρόεδρός του κ. Παντελής Λεγάτος.

Καταλήγοντας δηλώνει ότι «είναι προφανές ότι δεν θα συνεργασθούμε και δεν θα διευκολύνουμε την υλοποίηση του συγκεκριμένου κυβερνητικού σχεδιασμού. Επιλέγουμε τη στάση ευθύνης και είμαστε πεπεισμένοι ότι στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια