Καταγγελία για απολύσεις 42 εργαζομένων από το NRC

5

Την απόλυση 42 εργαζομένων από την νορβηγική μη κυβερνητική οργάνωση NRC, η οποία δραστηριοποιείται για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στη Χίο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Στη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το NRC μετέφερε την έδρα του στην Θεσσαλονίκη και «μάλιστα χρησιμοποίησε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που έχει διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα, για να μπορέσει να απολύσει 42 εργαζόμενους, αλλά και για να μην τους καταβάλει αποζημιώσεις» και προσθέτει ότι ανάλογα είχα κάνει και η ΜΚΟ Praksis.

Καταγγέλλει, επίσης, ότι «πίσω από την δράση των ΜΚΟ στο σοβαρό πρόβλημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, έχει στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων στις πλάτες εργαζόμενων και ξεριζωμένων προσφύγων.

Η θέση των εργαζόμενων δεν είναι με τα συμφέροντα αυτών των επιχειρήσεων παραγωγής «ανθρωπισμού». Η στάση της NRC και PRAKSIS δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα. Οι πρόσφυγες χρειάζονται ανθρώπινους και αξιοπρεπείς ανοιχτούς και δημόσιους, προσωρινούς και βραχείας διάρκειας χώρους υποδοχής και φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με την πρόσληψη των εργαζομένων που σήμερα είναι σε ΜΚΟ και με συμβάσεις  που θα καλύπτουν  τις σύγχρονες ανάγκες τους», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Σχόλια