Καταγγέλλει νομικίστικα τερτίπια στην ΒΙΑΛ η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν εκατοντάδες άνθρωποι στην ΒΙΑΛ καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, κάνοντας λόγο για κακόγουστο παιχνίδι και νομικίστικα τερτίπια σε βάρος ανθρώπινων ζωών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Σε εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, διαβιούν (;) περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες στην ΒΙΑΛ, σε καλοκαιρινές σκηνές, εκτεθειμένοι στην πραγματικότητα στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τις βροχές.

Σε κοντινό στρατόπεδο παραμένουν 25 οικίσκοι που προορίζονται για την διαμονή αυτών των προσφύγων – μεταναστών. Όλοι μας παρακολουθούμε ένα κακόγουστο παιχνίδι εις βάρος των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που δεν γίνεται να μας αφήνει αδιάφορους και απαθείς στην ζεστασιά του καναπέ μας.

Είναι άκαρδο με νομικίστικα τερτίπια κάποιοι να παίζουν με τις ζωές ανθρώπων. Πριν να είναι αργά οι αρμόδιοι πρέπει να δώσουν λύση. Η μετατόπιση ευθυνών επιδεικνύει μόνο απανθρωπιά στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το δικαίωμα αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων να ζήσουν με στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρέπειας και να μην υπερισχύουν σε τέτοιες οριακές καταστάσεις η μικροπολιτική και οι σκοπιμότητες».